Zdravje

Kolesarska tura v objemu narave

M.J.
1. 6. 2014, 08.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Kolesarstvo koristi zdravju, je odličen pobeg iz stresnega vsakdana in okolju prijazna aktivnost, kolo pa obvladajo tako otroci kot tudi starejši. Ne glede na to, ali je kolesar profesionalec ali rekreativec, je vedno v iskanju novih dogodivščin in zanimivih poti.

Kolesarstvo je eno izmed najhitreje naraščajočih športov, v vzponu pa je tudi kolesarski turizem. V Evropi je kar 60 milijonov rekreativnih kolesarjev, ki letno opravijo 2,3 milijarde kolesarskih izletov. Trendu sledijo tudi na Hrvaškem, ki svojo ponudbo kolesarskega  turizma izenačujejo s tistimi v Avstriji, Švici in v Nemčiji.

Vsi, ki med kolesarjenjem uživate v naravi, boste navdušeni nad Međimurskimi gozdovi, vinogradi, sadovnjaki, njivami, potoki in z reko Muro. Skriti kotiček je od Ljubljane oddaljen slabi dve uri in pol, ter ponuja več kot 700 km kolesarskih stez.

V primeru, da vas pot zanese v čez reko Muro, vas bodo z veseljem sprejeli v športnih toplicah Sv. Martin, ki nudi kolesarju vse, kar potrebuje. Pred kratkim je Resort prejel licenco Adria Bike Hotel, prizadevajo pa si predvsem za dvig kakovosti in novo ponudbo storitev na področju kolesarstva.

S tem ciljem je ekipa osredotočena predvsem na vzpostavitev kolesarske infrastrukture: najem kolesa in kolesarske opreme, prostor za čiščenje koles, servis koles, vodene kolesarske ture, prostor za skladiščenje koles ter čiščenje športnih oblačil. V ponudbo pa spada tudi GPS navigacija kolesarjev, ki obiskovalce preko dvajsetih zanimivih točk vodi mimo bogate naravne in kulturne dediščine kraja.

Na ta način se bodo lahko kolesarji kar najbolje nadejali regije in njenih znamenitosti. Po kolesarskih užitkih, vas bodo pa pričakali še bazeni s termomineralno vodo, masaže in odlična kulinarika – prilagojena tudi športnim podvigom.