Zanimivosti

CDI Univerzum - najboljša, odraslim prilagojena pot do poklica

Oglasna priloga Izbiram svoj poklic
2. 2. 2024, 09.21
Posodobljeno: 7. 2. 2024, 15.46
Deli članek:

Ste v preteklosti zaradi različnih obveznosti v družini in službi opustili srednješolsko izobraževanje, zdaj pa ga želite končati? Menite, da je prepozno ali da ne zmorete?

Janja Štefan

Nikoli ni prepozno! Čas je vedno pravi. In če to berete, uni­verzum že ve, zakaj. »S srednjo izobrazbo si boste odprli vrata do novih kariernih priložnosti, izboljšali boste svoje možnosti na trgu dela in se počutili bolj samozavestni v svojem življenju.«

Programi CDI Univerzuma vam omogočajo, da se usposobite za številne poklice, ki so na trgu dela zelo iskani. To so: administrator, računalnikar, trgovec, kuhar, natakar, bolničar - negovalec, vzgojitelj predšolskih otrok, tehnik računalništva, gastronomsko-turistični tehnik, ekonomski tehnik, logistični tehnik, gimnazijski maturant … Na CDI Univerzumu lahko opravite tudi splošno ali poklicno maturo, zaključni izpit.

Zakaj izbrati CDI Univerzum?

- Programi CDI Univerzuma so prilagojeni različnim potre­bam in interesom odraslih. To pomeni, da lahko program izberete glede na svoje znanje, izkušnje in cilje. Odraslim je prilagojeno tudi izvajanje programov, saj so srečanja v popoldansko-večernih urah.

- Če se želite vpisati na drugo smer, kot ste jo že obiskovali, vaša spričevala ovrednotijo in vam priznajo že opravljene izpite za predmete, ki so določeni tudi za izbrano smer.

- Izobraževanje na CDI Univerzumu je cenovno ugodno. Stroški se razlikujejo glede na program, šolnino pa lahko plačate tudi na več obrokov. Priznani predmeti pa se odštejejo od šolnine.

- Učitelji na CDI Univerzumu so usposobljeni za poučevanje odraslih. To pomeni, da razumejo specifične potrebe odra­slih udeležencev in zagotovijo kakovostno izobraževanje.

- Izobraževanje na CDI Univerzumu je prilagodljivo. Lahko se odločite, da boste izobraževanje opravljali na daljavo ali v kombinaciji s prisotnostjo v razredu ali pa se boste samoizo­braževali s pomočjo gradiv (tudi videoposnetkov) v spletnih učilnicah. Izobraževanje pa lahko zaključite prej kot v rednih programih.

- Vsak udeleženec ima tudi svojega osebnega svetovalca, ki mu pomaga pri uresničevanju izobraževalnih ciljev. Svetu­je pri izbiri programa, pomaga pri učenju in vam zagotavlja podporo pri premagovanju morebitnih težav. Ta podpora je zelo pomembna, saj vam omogoča, da hitro in uspešno za­ključite izobraževanje.

Formalna izobrazba je vedno bolj pomembna za vsakogar. Ponu­ja številne prednosti; od povečanja možnosti za zaposlitev, višje plače, boljših možnosti za osebni razvoj do napredovanja v karie­ri. Ne nazadnje – zagotovi tudi boljšo samopodobo.

CDI Univerzum pomembno prispeva k izobraževanju odraslih v Sloveniji, saj deluje že več kot 65 let. Je odlična možnost za vse odrasle, ki želijo dokončati začeto ali pridobiti neko drugo sre­dnješolsko smer izobraževanja. Programi so fleksibilni, dostopni in ponujajo popolno podporo udeležencem.

Zgodbe o uspehu številnih udeležencev, ki so zaključili izobraže­vanja in se zaposlili v različnih poklicih, so navdihujoče in doka­zujejo, da je vse mogoče, če si zastavite cilj in se zanj potrudíte.

Če razmišljate, da bi se vpisali v srednješolski program za od­rasle, se obrnite na CDI Univerzum in se dogovorite za informa­tivni pogovor. Pomagali vam bodo do informacij, ki jih potrebu­jete za sprejem te pomembne odločitve, ki lahko vpliva na vse vaše življenje. Ne odlašajte – vpisi so možni vse šolsko leto – ODLOČITE SE IN POKLIČITE ZDAJ.