Špizza

Naj picerija Slovenije 2024

Z. T.
30. 1. 2024, 15.33
Posodobljeno: 15. 4. 2024, 12.49
Deli članek:

Začela se je kampanja Špizza – Naj picerija Slovenije, ki bo potekala do začetka junija 2024. Po vseh slovenskih regijah bomo izbirali picerije, ki na različne načine izstopajo po kakovosti.

Špizza

Neodvisna komisija, sestavljena iz priznanih poznavalcev in strokovnjakov na kulinaričnem in turističnem področju, že od jeseni 2023 obiskuje picerije po državi in sestavlja seznam tistih, ki jih bomo zaradi visoke kakovosti ponudbe predstavili v naših regionalnih medijih Večer, Primorske novice, Dolenjski list, Vestnik in osrednjem Svet24. Med njimi bomo izbrali tiste, ki si zaslužijo posebne nagrade. Te bomo podelili na Festivalu pice sredi junija v Portorožu.

Špizza

Tam bo med drugim mogoče pokusiti mojstrovine izpod rok najboljših picopekov, tudi tistih najbolje uvrščenih na državnem prvenstvu picopekov 2024. Ob tem ne bo manjkalo spremljevalne ponudbe in zabavnega dogajanja, vse skupaj pa bo imelo tudi nekaj dobrodelne note.

Namen kampanje, ki bo tokrat potekala že tretjič, a prvič v regionalni obliki in pod imenom Špizza, je dvig kakovosti ponudbe v picerijah po državi in hkrati širjenje zavedanja, da pica dandanes ni več nekaj nezdravega, kar na hitro vržemo skupaj, ampak je lahko prava kulinarična mojstrovina in s pravo izbiro sestavin tudi popolnoma uravnotežen obrok. Izpostavljene in še zlasti nagrajene picerije bodo tako nekakšni smerokazi za pot do odličnosti.

Špizza

Spremljajte nas in glasujte za svojo najljubšo picerijo po lastni izbiri. Glasujete lahko tudi za tiste, ki jih naš izbor (še) ne zajema! 

Glasuj za svojo naj picerijo in z malo sreče osvoji nagrado!

In vedno si privoščite dobro pico!