Zanimivosti

V znamenju Tine Gaber: Zakaj je partnerica predsednika vlade Roberta Goloba ime leta 2023

Oglasno sporočilo
27. 12. 2023, 10.42
Posodobljeno: 27. 12. 2023, 10.51
Deli članek:

Leto 2023 nam je prineslo tudi novo prvo damo Tino Gaber. Premier Robert Golob jo je našel v sestri svoje dolgoletne poslovne sekretarke Urše Gaber. V času volitev je bil še poročen s prejšnjo ženo Jano Nemec Golob, od katere se je odselil. Potem ko se je vnovič zaljubil, pa se je iz Nove Gorice preselil v Ljubljano, kjer zdaj živi skupaj s srčno izbranko.

Novo premierjevo partnerko so najprej »odkrili« na POP TV, kjer so kmalu po novem letu objavili, da je par skupaj nakupoval v ljubljanski Ikei, zavrteli so tudi posnetek njune udeležbe na vatikanskem božičnem koncertu v Rimu. Uradno je premier zvezo potrdil, ko je svojo Tino pripeljal na državno proslavo ob dnevu kulture in podelitev Prešernovih nagrad.

Podobno je v času svoje prve vlade Janez Janša predstavil svojo Urško Bačovnik, ki jo je takrat pripeljal na proslavo ob dnevu reformacije, pozneje je Miro Cerar v času svoje vlade predstavil svojo Mojco Stropnik. Tako je Gabrova že tretja prva dama, ki smo jo dobili v času mandata predsednika vlade.

Toda Tina Gaber je bila že pred tem znana osebnost in družbena aktivistka, podobno deluje tudi v času, ko je v zvezi s predsednikom vlade. Zato ji mnogi očitajo, da se vmešava v državne zadeve ter da vpliva na premierjeve odločitve.

https://reporter.si/tiskana

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24