Zanimivosti

Spoznajte Saro, eno prvih slovenskih virtualnih vplivnic

Oglasno sporočilo
21. 12. 2023, 09.40
Posodobljeno: 5. 1. 2024, 13.53
Deli članek:

Če je še niste, jo boste gotovo v kratkem srečali na družbenih omrežjih. Sara je namreč ena prvih slovenskih virtualnih vplivnic, ki je v zadnjih tednih pritegnila pozornost številnih uporabnikov na TikToku in Instagramu. Kot ena prvih virtualnih protagonistk na slovenski “influencerski” sceni ponuja vpogled v slovenske različice tovrstne produkcije na družbenih omrežjih, ki jo mnogi označujejo za pomembno alternativo nekontroliranim vsebinam na popularnih družbenih platformah.

Sara je ena prvih tovrstnih vplivnic pri nas.

Sara je virtualna vplivnica, ki združuje ljubezen do narave, trajnostnost, sočutje in številne druge pozitivne lastnosti, uporabniki družbenih omrežij pa jo lahko na Instagramu in TikTok-u srečate pod uporabniškim imenom @nerealna.sara. Kljub temu, da je virtualen lik, se ponaša s pozitivnimi in resničnimi značilnostmi in ponuja vsebine, ki so skrbno pripravljene s strani strokovne ekipe ustvarjalcev vsebin z različnimi profili znanj. Namen Sare je privabiti mlade, ki lahko na njenih profilih spremljajo zanimive in poučne vsebine, sledilcem pa nudi zanesljive rešitve za življenjska in družbena vprašanja. Izgled Sare je generiran s pomočjo umetne inteligence in ne predstavlja nobenih “nadrealističnih” idealov, ki jih lahko opazite drugje po družbenih omrežjih. Tako kot njeni vrstniki iz “realnega sveta”, se tudi Sara sooča z mozolji, celulitom in razcepljenimi konicami v laseh. Tudi njene vsebine, ki so sicer pripravljene s strani ekipe realnih piscev in ustvarjalcev, odražajo raznolikost, spoštovanje in enakost, kar gradi skupnost, ki je odprta za vse. Spodbuja dialog in razpravo ter vzpostavlja vzdušje, kjer je spoštovan vsak posameznik.

Sarin izgled je generiran s pomočjo umetne inteligence in ne predstavlja nobenih “nadrealističnih” idealov.

Saro podpira podjetje Spar Slovenija, ki je virtualno vplivnico lansiralo z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje s pametno uporabo sodobne tehnologije. V zadnjem času so namreč lansirali številne rešitve, ki temeljijo na rabi umetne inteligence, kot so npr. Jedilnik.AI, s Saro pa si želijo izboljšati izkušnjo uporabnikov družbenih omrežij.

Virtualna vplivnica Sara zagotavlja varno spletno okolje, ki spodbuja pozitivno razmišljanje in navdihuje k izboljšanju vsakdanjega življenja. Ne postavlja nadrealnih idealov in ne spodbuja škodljivih vedenj, kar je pomembna informacija za starše. Sara spodbuja dialog, razpravo ter ustvarja odprto skupnost, kjer je vsak posameznik spoštovan. V komunikaciji se dotakne tudi trajnosti in novih tehnologij, dodatno pozornost pa daje varni rabi interneta. Njene vsebine opozarjajo na razne pasti in nevarnosti digitalnega sveta, ampak tudi spodbujajo k varni in odgovorni uporabi tehnologije.

Spar lahko tako skupaj z virtualno vplivnico Saro postane navdih za vse, ki si prizadevajo za boljše, zdravo in odgovorno življenje v digitalnem svetu.