Po bližnjici v Oberstdorf

Iranca zaupala navigaciji in rila po progi za smučarski tek

R.T.
18. 12. 2023, 16.46
Posodobljeno: 18. 12. 2023, 16.54
Deli članek:

Že večkrat smo poročali o odisejadah voznikov, ki slepo zaupajo navigaciji. Tokrat sta se opekla Iranca, ki sta bila iz doline Lech v Avstriji na poti v Oberstdorf v Nemčiji.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V nedeljo popoldne je navigacija 26-letnemu vozniku pokazala najkrajšo pot iz Hinterhornbacha do Oberstdorfa na Bavarskem. Ko je pripeljal do konca asfaltirane ceste, ga je navigacija usmerila na urejeno zasneženo progo za smučarski tek. Brez oklevanja je zapeljal na progo in rinil skoraj štiri kilometre, nato pa je avto obtičal. Voznik in njegov 29-letni sopotnik sta se najprej mučila s podstavljanjem deske pod kolesa, nato pa sta poklicala na pomoč gasilce.

Ko so prišli gasilci, so se začudili in nekateri zasmejali nastali situaciji. Premražena Iranca sta si ob avtu zakurila s plinskim gorilnikom in se grela. Poveljniku gasilske enote iz Hinterhornbacha ni šlo na smeh. Plameni so segali povsem blizu lesene hiške, zato je takoj ukazal, da pogasijo ogenj. Ko so to uredili, so avto privezali na traktor in ga povlekli nazaj do asfaltirane ceste.

Gasilci so Iranca vprašali, če sta vedela, da sta zapeljala na urejeno progo za smučarski tek. Kaj je proga za smučarski tek, sta vrnila z vprašanjem in spet posrkbela za krohot, piše Krone Zeitung. Razloga za smeh pa niso imeli upravljalci prog, ki bodo morali razriti del na novo urediti.