Nikola Jokić

FOTO: Usojeno mu je bilo, da bo postal svetovni prvak v Denverju

J.V.
13. 6. 2023, 11.20
Posodobljeno: 13. 6. 2023, 11.23
Deli članek:

Da je bilo "vse" zapisano v zvezdah, naj bi dokazovala fotografija 5 let starega superzvezdnika v puloverju Denver Nuggets. Ni naklučij, pravijo.

Twitter
Mladi Jokić (desno) v podarjenem puloverju Denver Nuggets.

Košarkarji Denver Nuggets so prvič v zgodovini osvojili naslov prvaka severnoameriške lige NBA. Na krilih Srba Nikole Jokića, ki je prejel tudi naziv najkoristnejšega igralca (MVP) končnice, so na peti tekmi dvoboja proti Miami Heat zmagali s 94:89. Boj na štiri zmage so dobili s 4:1.

Jokić je bil razred zase v celotni končnici; v finalu je dosegel kar 151 točk, dvakrat se je izkazal s trojnim dvojčkom. Postal je prvi igralec, ki je bil v končnici na vrhu v treh najpomembnejših statističnih kategorijah. Dosegel je največ točk (600), zbral največ skokov (269) in podaj (190).

Jokić je v intervjujih večkrat poudaril, da si ni nikoli predstavljal, da bo igral v NBA. In da mu več vse košarkarske lovorike pomeni družina. Pa vendar. Da je bilo "vse" zapisano v zvezdah, naj bi dokazovala fotografija 5 let starega Jokića v puloverju Denver Nuggets. Ni naključij, pravijo.