Bobi

Najstarejši pes na svetu je praznoval 31. rojstni dan

G.G.
12. 5. 2023, 19.47
Posodobljeno: 12. 5. 2023, 20.29
Deli članek:

Bobi je v začetku februarja postal najstarejši pes na svetu, včeraj je praznoval 31. rojstni dan.

Guinness World Records
Bobi tik pred 31. rojstnim dnevom.

Portugalski Bobi je čistokrvni alentejski planinski pes, ki povprečno živi od 12 do 14 let. Bobi bo za zavidljiv jubilej v soboto pripravil veliko zabavo, na kateri se bo jedlo, pilo, plesalo in bevskalo. Povabljenih je okoli 100 ljudi, ki bodo pripeljali svoje štirinožne prijatelje. Zabavo bo seveda organiziral Bobijev lastnik in najboljši prijatelj Leonel Costa, ki je sedem let starejši ob Bobija. Skupaj sta že od Bobijevega rojstva.

Skrivnost njegove zavidljive starosti naj bi bili geni in življenje v mirnem okolju v vasi Conqueiros na zahodu Portugalske. Nikoli ni bil privezan, od mladih nog je tekal po drnu in strnu, svobodno je pohajkoval po gozdovih in travnikih v okolici. V teh častitljivih letih mu nekoliko nagaja vid, zato ne odhaja na daljše potepe in se raje na dvorišču in vrtu druži z domačimi mačkami. Uravnotežena prehrana? Vedno je jedel, kar je bilo na krožnikih v družini Costa, le brez začimb so mu postregli hrano ali jo sprali z vodo, je povedal Leonel in dodal, da Bobi popije približno pol litra vode na dan.

Ko je februarja postal uradno najstarejši pes v zgodovini merjenja Guinnessove knjige rekordov, so ga začeli oblegati mediji in različni obiskovalci. Costa pravi, da je Bobija to nekoliko vznemirilo, za nekaj dni se mu je pokvarilo zdravje, v zadnjih tednih pa se spet počuti bolje.