Zanimivosti

Kateri trgovec že drugič letos povišuje izplačila?

Oglasno sporočilo
21. 4. 2023, 08.58
Posodobljeno: 26. 4. 2023, 13.04
Deli članek:

Nedavno smo pisali o višanju plačil pri trgovcu, ki ima danes že 91 trgovin po vsej Sloveniji. Z januarjem je namreč Hofer povišal plačila vsem zaposlenim, prodajalcem tudi do 15 odstotkov. Zdaj pa trgovec ponovno povišuje plačila in dokazuje, da se pripadnost podjetju izplača. Z marcem je namreč povišal jubilejno nagrado za 10 let pri podjetju, in sicer je znesek zdaj več kot enkrat višji, v prodaji in logistiki ta znaša kar 1.400 evrov bruto.

Hofer lojalne sodelavke in sodelavce po novem nagrajuje z občutno višjo jubilejno nagrado kot doslej. Kar 420 od nekaj več kot 2.000 zaposlenih, ki so že 10 let pri Hoferju se je tako pred kratkim dodatno razveselilo višje jubilejne nagrade v vrednosti 1.400 evrov. Prav tako so po novem višje nagrade za 20, 30 ali 40 let pri podjetju. Ker je podjetje relativno mlado, je trenutno najbolj aktualna nagrada za 10 let, že prihodnje leto pa bodo nagradili zaposlene, ki bodo pri podjetju kar 20 let. 

Višja jubilejna nagrada in odpravnina ob upokojitvi

Jubilejna nagrada za 10 let za zaposlene v prodaji in logistiki je do sedaj znašala 607 evrov, kolikor je določena s kolektivno pogodbo za trgovinsko panogo, od marca  pa je znesek pri Hoferju več kot še enkrat višji, in sicer kar 1.400 evrov bruto. Tistim, ki so jubilej praznovali pred marcem in že prejeli nižjo nagrado, bo podjetje izplačalo razliko do višine nove nagrade. Pri Hoferju so hkrati zvišali tudi odpravnino ob upokojitvi, ki zdaj znaša kar 10.000 evrov bruto.

Prodajalcem pri Hoferju za četrtino krajši delovnik skoraj četrtino višje plačilo

Več kot 1.400 Hoferjevih prodajalk in prodajalcev od januarja prejema do 15 odstotkov višje plačilo, v zadnjih štirih letih pa se je to povišalo za več kot 40 odstotkov. Hoferjevi prodajalci v najvišjem plačilnem razredu tako po novem prejmejo 1.458 evrov bruto za 30ur/teden. To za kar 21 odstotkov presega slovensko minimalno plačo za 40 ur/teden (1.203 evre bruto). Tako za četrtino krajši delovnik prejmejo skoraj četrtino višje plačilo.


Že januarja višje plače, regres, božičnica, malica in vplačilo v 2. pokojninski steber

Hofer (po)polni delovni čas: krajši delovnik, polna pokojnina

Dodatna ugodnost za zaposlene pri trgovcu je možnost vključitve v Hofer (po)polni delovni čas. To pomeni, da so lahko zaposleni za krajši, povprečno 30-urni delovnik, a imajo vse ugodnosti zaposlitve za polni delovni čas (polna pokojninska doba, polni regres itd.). 

Skrb za zaposlene se prične z ustreznimi delovnimi pogoji in plačilom, pa tudi številnimi ugodnostmi, ki jih morajo danes delodajalci omogočati zaposlenim, da jih zadržijo. Višja plačila, regres, božičnica itn. ter številne  finančne in druge Hofer ugodnosti, tudi zaposlitev za krajši delovni čas, so dober primer trgovca, ki skrbi za svoje zaposlene. Varno, urejeno, stabilno in stimulativno delovno okolje potrjujejo tudi njihove sodelavke in sodelavci. Indeks splošnega zadovoljstva v podjetju je namreč kar 89-odstoten, je pokazala anonimna anketa, ki jo je lani jeseni izvedla neodvisna institucija.