Zanimivosti

Z bombažnimi palčkami nad svinjarijo v torbici

Mare Koren
15. 4. 2023, 06.17
Deli članek:

Bombažne palčke za ušesa so odlično orodje, s katerim boste preprosto očistili telefon ali tipkovnico, v odlično pomoč so vam lahko tudi pri nanosu ličil ali umivanju otroških nogic.

profimedia
čiščenje ušes

Teme o (ne)varni uporabi bombažnih vatiranih palčk za čiščenje ušes se tokrat ne bomo dotikali. Vsekakor jih, če jih že morate uporabljati, uporabljajte previdno in ne prepogosto. Razkrivamo pa vam številne trike, kako vam bombažne palčke lahko pridejo prav še drugače.

Uporaba šminke

Se je vaša šminka v torbici stopila? Se je morda zlomila? Nič za to. Bombažne palčke vam bodo v odlično pomoč, šminko boste lahko vseeno porabili v celoti. Na glavico bombažne palčke nanesite želeno količino šminke in jo nanesite na ustnice. Tako si lahko učinkovito pomagate tudi pri obrobljanju ustnic.

Odstranjevanje laka za nohte

Z vato ali blazinico, sploh ob robovih, težko odstranimo lak za nohte, pomagajte si z bombažnimi palčkami. Palčko pomočite v aceton in najprej odvečni lak premažite. Pustite, da aceton deluje nekaj časa, nato pa s palčko zdrgnite ostanke.

Čiščenje tipkovnice

Ali tudi vam čiščenje računalniške tipkovnice vsakič znova predstavlja nočno moro? Ne, ne bo treba odstranjevati tipk in pred tem posneti nekaj fotografij, da jih boste lahko v pravem vrstnem redu sestavili nazaj. Tipkovnico najprej obrnite na glavo in jo močno stresite, da iz nje padejo vsi trdi delci. Nato vzemite palčko in jo namočite v čistilo. Nekoliko jo pritisnite ob rob, da iz nje steče odvečna tekočina, ter nato obrišite tipke in prostore vmes.

Čiščenje slušalk

Ali so tudi vaše slušalke, ki jih vsak dan uporabljate za predvajanje glasbe s svojega telefona, že prav odvratno umazane? Snemite mehke čepke in jih pomočite v razkužilo, nato pa z bombažnimi palčkami očistite robove in umazanijo. Enako naredite z občutljivimi deli, kjer je nameščen zvočnik, in s tipkami za uravnavanje glasnosti.

Malčki

Bombažne palčke so odlična pomoč pri umivanju otrok. Nečistoče med prstki boste preprosto odstranili kljub majhnemu razmaku, palčke koristijo tudi pri čiščenju uhljev in noska. Cifra: 1 stran vatirane palčke naj služi čiščenju ušesa le na eni strani. Nikar z isto stranjo v drugo uho! Poudarek: Preprosto očistite lak, ki se sicer težko odstrani z robov vaših nohtov. Poudarek: Zlomljeno šminko lahko enostavno nanašate z vatiranimi palčkami.

Trepalnice

Na palčko nanesite puder v prahu in z njo počešite trepalnice. To jih bo primerno razdelilo, obenem pa ustvarilo večji volumen. Nato nanesite še maskaro.

Profimedia
Fotografija je simbolična.