Zanimivosti

Živalsko kraljestvo Tine Gaber: salonski aktivizem partnerke premierja Roberta Goloba za pravice živali

Oglasno sporočilo
11. 4. 2023, 13.25
Posodobljeno: 11. 4. 2023, 13.26
Deli članek:

Tina Gaber in pes sta pred mesecem dni dodobra razburila Slovenijo – partnerka premiera Roberta Goloba se je namreč udeležila sestanka v družbi psa. Kaj je v ozadju njenega aktivizma?

V začetku marca je v prostorih vlade potekal delovni sestanek predstavnikov vlade z zagovorniki živali. Na sestanku je bil prisoten tudi pes pasme japonski špic, ki pa ni bil last Gabrove, ampak član prostovoljnega društva Tačke pomagačke, ki se ukvarja s terapevtskim delom s pomočjo psov.

Kaj Tino Gaber, razen tega, da je premierjeva partnerka, kvalificira kot strokovnjakinjo in aktivistko za pravice živali? V kabinetu predsednika vlade trdijo, da je v javnosti poznana kot dolgoletna zagovornica pravic živali. Na instagramu? V društvih za zaščito živali ni bila posebej aktivna.

Dušanka Prelc Premate iz društva je povedala, da so zadovoljni s predlogom zakona o varstvu živali ter podpirajo vse napore, ki gredo v dobrobit živali, ne glede na področje aktivnosti. Kljub temu pa Prelčeva ni želela razkriti, kdo je predlagal, da se pes pojavi na sestanku.

Novinarka Katarina Keček spremlja družbeno in estradno sceno že 30 let in sprašuje se, zakaj se Gabrova izpostavlja glede varstva živali, če se tega ni počela v preteklosti. Tudi drugi udeleženci vladnega sestanka niso mogli potrditi, da bi Gabrova že prej sodelovala z njimi pri zagovarjanju pravic živali.

Vladna služba za komuniciranje je pojasnila, da se je Gabrova udeležila sestanka kot dolgoletna zagovornica pravic živali in da je ključna naloga delovne skupine bila seznanitev z obširno problematiko in izzivi varstva in zaščite živali ter oblikovanje konkretnih izhodišč za izboljšanje sedanjega stanja.

Zdrava prehrana in zaščita živali sta dve izmed aktivnosti, pri katerih bo, kot kaže, dejavna partnerica premierja Roberta Goloba Tina Gaber, ki za svoje naloge, to je treba povedati, od države ne prejema nobenega finančnega nadomestila.

https://reporter.si/clanek/slovenija/zivalsko-kraljestvo-tine-gaber-salonski-aktivizem-partnerke-premierja-roberta-goloba-za-pravice-zivali-1052245

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24