Zanimivosti

Stokrat hvala, narava. Tvoja Natureta

Oglasno sporočilo
14. 2. 2023, 12.24
Posodobljeno: 1. 3. 2023, 13.46
Deli članek:

Sto let, sto načinov in še več kot sto razlogov lahko naštejemo, zakaj smo hvaležni naravi. Njena navzočnost čisti našo dušo, njeni darovi krepijo naše telo, pridelki pa poskrbijo, da v naše življenje vnesejo toplino.

Vodilna znamka na slovenskem trgu konzervirane hrane, Eta Kamnik, letos praznuje 100 let obstoja. V ospredje že od nekdaj postavlja in zagovarja kakovostne sestavine, naravo pa v procesu pridelave izdelkov spoštuje in ceni.

Njena zavezanost k naravnim sestavinam, domačemu okusu jedi in zdravju je utrla pot in Eti podarila ime, ki ga dandanes poznajo vsi.

V čast vsem izdelkom in pridelkom, ki jih je Eta pred 20 leti strnila v blagovno znamko Natureta, smo pripravili nagradno igro, v kateri se lahko s preprosto izbiro desetih najljubših izdelkov potegujete za lepe nagrade.

ZGODOVINA

Začetki Ete Kamnik segajo že davno v leto 1923, ko so se majhne sanje o družinskem podjetju uresničile in začele z izdelavo ikonične gorčice. Podjetje je iz leta v leto raslo in s svojimi prvovrstnimi idejami ter skrivnimi recepti svojih izdelkov premikalo meje. O uspešnosti podjetja govori tudi dejstvo, da je Eta Kamnik uspešno preživela obdobje nacionalizacije ter obdržala svoj ugled.

Sto let pozneje je Eta še vedno ena najbolj prepoznavnih slovenskih tovarn, ki slovi po kamniški gorčici, kislih kumaricah in paleti drugih vložnin v kisu, pripravljenih jedeh, namazih pa tudi po marmeladah, kompotih ter zamrznjeni zelenjavi in sadju. Trenutno zaposlujemo 189 ljudi, in ker še vedno veliko dela opravljamo ročno, nam v poletnih mesecih, ob vlaganju sveže zelenjave, na pomoč priskoči tudi okoliška mladina.

Tradicija, kakovost in zgodovina so močno vkovane Etine vrednote, za katere verjamemo, da podjetju dajejo še večji in močnejši pečat.

Letos obeležuje že dve desetletji od rojstva najbolj znane blagovne znamke pod okriljem Ete Kamnik. Natureta slovi in se uvršča med vodilne ponudnike prehranskih izdelkov in kisov v regiji. Kljub tradiciji, v katero močno verjamemo in ji ostajamo zvesti, se lotevamo inovativnih stvari, ki nam omogočajo, da se približamo aktualnemu in širšemu občinstvu. Natureta uspešno raste, znana pa je tako na slovenskih kot tujih tleh. Ponosni in veseli smo, da lahko okus slovenske tradicije širimo povsod, zato vas vabimo, da v aktualni nagradni igri sodelujete tudi vi!