Ni tako kot zgleda

VIDEO: Morski pes jo je pozdravil z odprtim žrelom

R.T.
1. 11. 2022, 16.31
Posodobljeno: 1. 11. 2022, 16.41
Deli članek:

Dobra poznavalka in zaščitnica morskih psov Ocean Ramsey je objavila posnetek, ki se zdi zelo nevaren.

Instagram
Ocean se je morala nekoliko umakniti.

Ustanoviteljica organizacije One Ocean se pogosto potaplja v družbi tigrastih morskih psov ob obalah Havajev. Pred dnevi je nameravala skočiti v vodo, da bi odstranila kose plastike, v katere bi lahko zagrizli morski psi. Ko je bila že v potapljaški opremi in se je s čolna po stopnicah spustila do gladine, je proti njej priplaval tigrasti morski pes in razprl čeljust. Ocean se je ritensko hitro odmaknila, da ne bi morski pes poskusil njene plavutke.

Nekateri mediji so dogodek opisali kot strašno srečanje morskega psa in potapljačice, kot trenutek pred bridkim koncem. Ocean je na Instagramu ponudila razlago. Morski pes, ki ima vzdevek Kraljica Niki (Queen Nikki), je ni nameraval napasti. V motni vodi ga ni takoj opazila, morski pes pa najverjetneje ni opazil niti nje, ampak je reagiral na hrup in senco, ki jo je metalo njeno telo ob vstopanju v vodo. Ocean je dodala, da tigrasti morski psi ob slabši vidljivosti radi pokukajo nad gladino, da vidijo, kaj je okoli njih. 

Ocean, ki ji ni tuje previdno potapljanje ob morskih psih, opozarja, da gre za ogroženo vrsto, ki jo je treba razumeti, ne pa preganjati. Kar pa se tiči Nikki, gre po Oceaninih besedah za starejšo predstavnico vrste tigrastih morskih psov, ki  je predvsem zaščitniška do naraščaja.