WTA 250

Prihaja portoroški teniški turnir

Oglasno sporočilo
7. 9. 2022, 13.46
Deli članek:

Portorož bo med 11. in 18. septembrom drugo leto zapored gostil teniški turnir WTA 250 Zavarovalnica Sava Portorož z nagradnim skladom 250 tisoč ameriških dolarjev. Letos je v programu 29 turnirjev serije WTA 250, istočasno kot v Portorožu pa bo podoben turnir potekal tudi v indijskem Čenaju.

Poleg najboljših slovenskih teniških igralk bomo v Areni Portorož lahko spremljali tudi zveneča imena svetovnega tenisa. To sta letošnja zmagovalka Wimbledona Kazahstanka Jelena Ribakina, videli pa bomo tudi lansko zmagovalko Rolanda Garrosa Čehinjo Barboro Krejčikovo in lansko zmagovalko grand slama v New Yorku Emmo Raducanu. Med prijavljenimi je kar 11 igralk prve petdeseterice, takoj za njo pa je tudi lanska zmagovalka portoroškega turnirja, Italijanka Jasmine Paolini, ki je v finalu premagala Američanko Alison Riske. Na portoroški turnir je prijavljena tudi najboljša mladinka na svetu, Hrvatica Petra Marčinko.

V Portorožu pa bo še ena zmagovalka Rolanda Garrosa. To bo Mima Jaušovec, ki se je z zmago v Parizu z zlatimi črkami vpisala v slovensko teniško zgodovino.

Mima je prva in do danes tudi edina slovenska teniška igralka, ki je dosegla zmago med posameznicami na turnirjih za Grand Slam, je vzor številnim mladim slovenskim teniškim igralkam, bo v Portorožu častna ambasadorka turnirja. »V čast mi je, da so me izbrali za to funkcijo. Ta turnir je izrednega pomena za naše mlade igralke, izkušenejše imajo tudi priložnost za zmago. Za Portorož in Slovenijo pa je turnir priložnost za promocijo,« je ob tem povedala Mima Jaušovec.

Na portoroškem turnirju, ki se bo začel takoj po koncu Odprtega prvenstva ZDA v tenisu, bodo nastopile tudi vse najboljše Slovenke.

Poleg Kaje Juvan, ki se je lani prebila do polfinala, in je tako neposredno uvrščena na turnir, bomo videli Tamaro Zidanšek, Andrejo Klepač in ostale. Trdno so odločene, da bodo pokazale vrhunski tenis in še nadgradile lanski rezultat Kaje Juvan.