Novi trend med potrošniki

Kaj se je zgodilo, ko so v trgovinah dokončno prepovedali plastične in papirnate vrečke?

E. J.
30. 8. 2022, 21.55
Posodobljeno: 30. 8. 2022, 22.19
Deli članek:

Kupci iz trgovin z živili odhajajo s tistimi plastičnimi košarami, ki jih nosimo v rokah in ki jih najdete v večini supermarketov, kar je očitna posledica prepovedi plastičnih vrečk v New Jerseyju, ki je začela veljati to pomlad.

profimedia
Ljudje zdaj kradejo nakupovalne nakupovalne košare v trgovinah z živili!

"Samo izginjajo," je dejal Louis Scaduto Jr., ki ima v lasti štiri trgovine Super Foodtown v okrožju Monmouth v severovzhodnem delu države. "Morda jih bom dejansko moral kmalu odpraviti, ne morem si privoščiti, da bi jih kar naprej nadomeščal." Mnoge trgovine v New Jerseyu namreč poročajo, da nimajo niti ene nakupovalne košare v trgovini, kar je po njihovem mnenju nenamerna posledica prepovedi plastičnih in papirnatih vrečk, poroča USA Today.

profimedia
Ljudje sicer spoštujejo zakon o prepovedi prodaje prenosnih plastičnih in papirnatih vrečk (razen z izjemami)v trgovinah in s seboj nosijo vrečke za večkratno uporabo.

Kar s košarico domov

Lanskega maja je namreč New Jersey uvedel najstrožjo prepoved prenosnih vrečk v državi, s katero so prepovedane plastične vrečke katere koli debeline, razen plastičnih vrečk, ki se uporabljajo za svežo zelenjavo, delikatesno meso in pekovske izdelke. Prav tako niso dovoljene papirnate vrečke v supermarketih in drugih trgovinah z velikimi oddelki z živili Kupci so bili prisiljeni prinesti svoje vrečke v trgovino ali kupiti vrečke za večkratno uporabo na blagajni. Stranke so večinoma spoštovale državno prepoved, v trgovinah so se pojavili znaki, ki so kupce opominjali, naj prinesejo svoje vrečke ali kupijo druge. Drugi znaki so se dotikali druge težave: plastične ročne košare, ki jih kupci lahko nosijo po trgovini, da zberejo nekaj predmetov za blagajno in te naj bi ostale v trgovini. Mnogokrat niso, poročajo in dodajajo, da se je enako zgodilo tudi v drugih državah in občinah, kjer so se odločili za prepoved prodaje plastičnih in papirnatih vrečk.