Zanimivosti

Iščete vadbo, ki je zabavna, a učinkovita?

TV
30. 8. 2022, 13.41
Posodobljeno: 7. 9. 2022, 10.01
Deli članek:

Potem je pravi odgovor: ZUMBA! In v veliko veselje nam je, da smo lahko poklepetali z dekleti iz Zumbalicious Crew, ki bodo skupaj z nami migale tudi na Dnevu miganja ZAME v Arboretumu Volčji Potok v soboto, 17. 9. 2022. Pridete tudi vi?

Za začetek se, prosim, na kratko predstavite. Kaj je vaše poslanstvo, tisto, kar vas povezuje?

Zumbalicious Crew smo Marjeta, Lara in Anita, licencirane inštruktorice zumbe in organizatorke športnih dogodkov. Z zumbo navdušujemo že več kot desetletje. Naš 'crew' sestavljata dve sestri in prijateljica, a delujemo kot prava družina, s skupno točko ljubezni do plesa. Skupaj ustvarjamo, treniramo, razmišljamo, delamo in seveda plešemo. Naše poslanstvo je ponuditi najboljše koreografije, energijo, motivacijo in predvsem strast – tako do plesa kot življenja na splošno. Uživamo v plesu in trenutkih, ko širimo pozitivno energijo.

Kako bi zumbo predstavile nekomu, ki je še ne pozna? Za koga je primerna? Je to bolj ženska vadba ali se pri vas najde tudi kakšen predstavnik moškega spola?

Zumba je energična in zabavna plesna fitnes vadba, ki združuje različne latino ritme, kot so salsa, merengue, cumbia, bachata in reggaeton. Je kardio vadba, primerna za vse ljudi, ne glede na starost, spol in plesno predznanje. V Sloveniji na treningih zumbe še vedno prevladuje ženska populacija, saj so moški precej zadržani glede zumbe in jih na naših treningih ne zasledimo pogosto. Obstaja nekaj izjem, a so res redke. Prizadevamo si, da bi se tudi moška populacija malo bolj opogumila.

Lea Kovačič
ZumbikeMetelkova-24

Skrb za zdravje in različne skupinske vadbe so dandanes zelo popularne. Kaj je tisto, kar vas loči od drugih?

Od drugih se ločimo predvsem po nori energiji, ki jo prenašamo na vadeče, pozitivnosti, dobrih vibracijah in visoki kakovosti plesa, saj smo bile vse tri profesionalne plesalke. Vsak naš trening je vnaprej načrtovan in skrbno sestavljen iz različnih latino ritmov. Opozorile bi tudi na to, da je na naših urah zumbe vedno zelo sproščeno vzdušje in da je vsak trening kot nora, neponovljiva zabava.

Kaj svetujete tistim, ki se spogledujejo z vašimi vadbami, pa jim je nekoliko nerodno ali pa ne vedo, ali je to res vadba, ki je primerna za njih?

Zumba je primerna za vsakogar, tudi za tiste brez plesnega predznanja. Vse, kar šteje, je želja po plesu, latino ritmih, zabavi in sproščeni družbi. Vsem, ki jih zumba mika, bi svetovale, da se udeležijo našega treninga ter doživijo to eksplozijo energije. Prepričane smo, da bo to ljubezen na prvi pogled.

Lea Kovačič
ZumbikeMetelkova-66

Če bi radi zumbali z nami, ste vabljeni na
Dan miganja ZAME 
v Arboretum Volčji Potok
v soboto, 17. septembra.
Njihova zumba bo na sporedu ob 12:30 in 15:00. 
Prijavite se na: 
www.danmiganjazame.si

Septembra se začenja nova sezona vadb v dvoranah. Kje, kdaj in kako se vam lahko pridružijo novi in obstoječi člani?

Tako je, s septembrom se začne nova sezona. Z nami lahko zumbate kar štirikrat tedensko. Vsak ponedeljek in sredo ob 20. uri v Športni dvorani Vižmarje-Brod ter vsak torek in četrtek ob 20.30 v Hiši plesa v BTC-ju. Vsi novi člani se nam lahko pridružijo tako, da enostavno pridejo na trening prvi obisk je vedno brezplačen. Letos smo poenostavile našo ponudbo, tako da lahko izbirate med mesečno, 3-mesečno in sezonsko karto (1x tedensko ali večkrat na teden). Nakup kart je mogoč na naši spletni strani www.zumbalciouscrew.com, za vsa vprašanja pa smo na voljo tudi prek e-pošte info@zumbaliciouscrew.com ali na družbenih omrežij (Facebook in Instagram). Spremljajte nas, saj se septembra obeta nora akcija, v kateri vam ob nakupu 3-mesečne karte 1 mesec podarimo!