V Knin privabljajo številne naravne lepote, obiskovalci pa uživajo tako v rekreaciji v naravi kot v številnih drugih aktivnostih, kot so vožnja s čolnom po reki Krki, jezdenje ob Šarenih jezerih, vodeni izleti z buggyji (terenskimi vozili), izleti z džipom po Dinari ... ali pa okolico raziskujejo sami po številnih označenih kolesarskih poteh. Zaradi številnih zanimivosti v neposredni bližini je Knin odlična izbira za ogled celotne regije in znamenitosti, kot so največje hrvaško arheološko najdišče, narodni park Krka, izvir reke Cetine, Šibenik ...

Kninska trdnjava 

Ena največjih in najstarejših evropskih utrdb, starodavna kninska trdnjava, s svojo lepoto in mističnostjo hitro in zlahka osvoji srca obiskovalcev ter jih vedno razveseli in očara s svojo skrivnostno lepoto in nepričakovanimi zgodbami. Sprehod po trdnjavi ni navaden sprehod. Je sprehod skozi čas v družbi starih zidov in bastijonov, sprehod, ki buri domišljijo in ustvarja doživetje, ki ne bo pozabljeno. Trdnjava se nahaja na 345 metrih nadmorske višine in 100 metrov nad mestom Knin, dolga je 470 metrov in na najvišjem delu široka 110 metrov. Njen najstarejši del je zgornje mesto, torej grad Knin. Na vrhu pa si lahko privoščite tudi večerjo, točno sto metrov nad Kninom ter s pogledom na kninsko polje, obkroženo z mogočnimi gorami. 

knin

Reka Krka in njen izvir

Še vedno ni popolnoma jasno, kje izvira reka Krka, čeprav je njen uradni izvir slap Krčić. Gre za edinstven svetovni fenomen, saj pod slapom ene reke (Krčić) izvira druga reka (Krka), ki kasneje v spodnjem toku postane narodni park. Slap Krčić je le tri kilometre od središča Knina in je pred kratkim postal del Naravnega parka Dinara.

knin

Šarena jezera

Tri jezera in dva večja izvira se imenujejo pisana oziroma Šarena jezera; ime so dobila zaradi spreminjanje barve ob sončnem vzhodu in zahodu.

Naravni park Dinara

Težko se je ne zaljubiti v prvinsko moč Dinare, v njene barve, njeno skrivnost. Dinara vključuje najvišji vrh Hrvaške, to je 1831 metrov visoki Sinjal, ter 20 kilometrov dolgi in 10 kilometrov široki masiv, ki se konča na kninski strani slapu Krčić ter nasproti izvira Cetina. Dinara je nenaseljena, njena spektakularnost pa je najdaljša skala na Hrvaškem, dolga kar šest kilometrov. Pred kratkim je postala tudi hrvaški naravni park in vsako leto privablja številne rekreativce in planince, ki želijo osvojiti najvišji vrh Hrvaške.

knin