VSESTRANSKO UPORABNI

Z vlažilnimi robčki očistite avto, prah v stanovanju, blatne tačke …

Mare Koren
2. 4. 2022, 16.07
Deli članek:

Vlažilni robčki so preplavili svet. Ne uporabljajo jih zgolj mamice, temveč jih opazimo tudi v stanovanjih brez otrok. Veste, kako uporabni so?

Dreamstime
Vlažilni robčki bodo hitro opravili s prašnimi površinami, odlični pa so tudi za hitro čiščenje površin v kopalnici, dnevni in otroški sobi ter še kje. Če želite učinkovito očistiti straniščno školjko, na robček kanite nekaj razkužila in tako razkužite tudi najobčutljivejše površine.

Vlažilni robčki so nedvomno odlična rešitev pri otrocih, saj z njimi hitro očistimo umazane roke in obraz. Uporabimo jih lahko tudi za gospodinjska in hišna opravila, a pri tem ne pozabimo, da veljajo za enega največjih onesnaževalcev okolja. Zakaj? Vlažilni robčki nekaterih znamk vsebujejo nerazgradljive delce plastike, številni pa jih še vedno zavržejo v straniščno školjko, kar lahko povzroči zamašitev kanalizacije. Vlažilni robčki torej ne spadajo v straniščno školjko. Nedvomno pa vam bodo v veliko pomoč.

Očistite notranjost avta

Vlažilni robčki so učinkovitejši od papirnatih brisač, z njimi pa boste temeljito očistili tudi stol za hranjenje. Ne pozabite z njimi občasno očistiti tudi otrokovih igrač in drugih pripomočkov. 

Vlažilni robčki so nepogrešljiv pripomoček pri čiščenju notranjosti avta. Hitro bodo opravili s prahom, ki se je nabral na armaturni plošči, z madeži kave, drobtinami in ostanki, ki so končali na sedežu. Z robčki mesto, kjer je nastal madež, dobro podrgnite in pustite, da se posuši. Ne pozabite očistiti ročajev, menjalnika, volanskega obroča in drugih predelov v avtu ter opravite z mikrobi. Z vlažilnimi robčki očistite tudi ptičje iztrebke in trdovratno umazanijo, ki se je nabrala v aluminijastih platiščih.

Očistite tipkovnico in miško

Ste vedeli, da sta vaša tipkovnica in miška bolj umazani kot javno stranišče? Zato ju je treba redno čistiti. Za čiščenje lahko uporabite vlažilne robčke, še bolje bo, če pri tem uporabite nekaj razkužila. Skrbno očistite vsako tipko posebej, prav tako vse dele miške.

Umazane tačke

Spomladanski sprehodi pogosto vodijo skozi gozdove, čez travnike in potoke, ki so čudovita zabava za vašega štirinožnega prijatelja. A zabava hitro mine, ko umazane tačke naredijo potko po stanovanju. Rešitev, ki bo poskrbela za čista tla in tačke, so vlažilni robčki. Tačke, polne blata, peska in nečistoč nežno obrišite z vlažilnimi robčki. Nanje lahko kanete kapljico mandljevega olja, ki bo poskrbel za dodatno hidracijo in vlaženje blazinic.

Pripravite osvežilec zraka

Da, tudi za to jih lahko uporabite. Na robček kanite nekaj kapljic svojega najljubšega eteričnega olja in ga položite na mesto, ki ga želite odišaviti. Lahko ga položite na polico, v omaro ali predal. Odlično se znajde tudi v kopalnici, kjer ga uporabite kot dišavo. Sicer pa lahko v majhno, ozko stekleničko nalijete nekaj eteričnega olja, ki ga pomešate z alkoholom in vodo, ter vanj do polovice namočite robček. Drugo polovico pustite zunaj.