Zanimivosti

Jubilejna peta izdaja dogodka Life on Mars trail – najlepše pohodniške poti v Sredozemlju

Oglasno sporočilo
21. 3. 2022, 11.10
Posodobljeno: 4. 10. 2022, 11.36
Deli članek:

Zakaj je otok Pag povezan u Marsom ve vsak, ki je doživel sprehod po tej poti, katere pokrajina ostane za vedno v spominu.

Neokrnjena narava, lepota vredna občudovanja, vonj po morju in soli za popolno sprostitev in detox od vsakdanjega življenja. Pot Life on Mars je proga, ki so jo tekači ocenili s kar petimi zvezdicami in jo označili za ekskluzivno, glamurozno ter vredno občudovanja.

Prijave potekajo do nedelje,

20. marca 2022.

Kdor se ne bo prijavil do navedenega datuma, lahko to stori na dan dirke, vendar ne bo mogel prevzeti svojega paketa majic.

Peta jubilejna izvedba poti Life on Mars na otoku Pagu, ki se prične v Metanji, vasi v bližini Novalje, je predvidena za 26. marec 2022.

Več o tekmi, pogojih in pripravah si oglejte na http://www.outdoor.hr/pag, prijavite pa se lahko s klikom na https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1576.

Life on Mars trail tekma je razdeljena v tri kategorije – CHALLENGER v dolžini 24 kilometrov, ki poteka po trail konceptu, kar pomeni, da je pot označena s pohodniškimi in trail potmi. Pot je označena in poteka po pohodniških in planinskih poteh ter 50 metrov skozi morje in ob vodnem izviru blizu konca tekme.Druga, 15 kilometrska kategorija ACTIVE, enako poteka po konceptu trail.  Zadnja kategorija pa je LIGHT v dolžini 7 kilometrov in prav tako poteka po označeni poti.

Gordan Požeg, Mario Jurina, Ivan Kapović, ©Visitnovalja.

Eksotično doživetje na skalnati paški pokrajini, dih jemajoče plaže, kristalno čisto morje, mogočna plezalna stena Stogaj in trail pot s prvim morskim Via Ferrato doživetjem, ki ga ne boste pozabili. Na tem Marsu je življenje vsak dan in v vseh letnih časih.

Eden takšnih, v taktih Davida Bowieja, vas čaka že 26. marca 2022.

Gordan Požeg, Mario Jurina, Ivan Kapović, ©Visitnovalja.