klinika si je nakopala dve tožbi

Za šalo opravila DNK test, rezultati so ju pustili odprtih ust

R.T.
31. 8. 2021, 14.00
Posodobljeno: 31. 8. 2021, 14.55
Deli članek:

Klinika si je nakopala dve tožbi.

Facebook
Donna in Vanner Johnson

Mož in žena iz ZDA, Donna in Vanner Johnson, sta za šalo kupila DNK test, rezultati, ki sta jih prejela mesec kasneje, pa so ju neprijetno presenetili. 

Par ima namreč 12-letnega sina, ki je bil spočet v ambulanti za umetno oploditev. Izkazalo se je, da 12-letnik ni Vannerjev biološki otrok. Na kliniki je prišlo do zmede - Donnino jajčece so oplodili s spermo neznanega darovalca.

"Ko sem pogledal rezultate testov, sem videl ime svoje žene pri imenu matere, pri imenu očeta pa je pisalo neznan," je Vanner povedal za televizijo ABC4. Dodal je, da takrat ni razumel, kako očetovo ime ni znano. "Zavedate se, da obstaja možnost, da bi se kaj takšnega zgodilo, vendar vam ne pade na pamet, da bi se to lahko zgodilo ravno vam," je dejal Vanner.

Par se je za umetno oploditev odločil leta 2007, potem ko sta izvedela, da drugega otroka ne bosta mogla spočeti po naravni poti. 

Sinu sta po enem letu povedala resnico in poiskala njegovega biološkega očeta. Izkazalo se je, da sta dečkov biološki oče in njegova partnerica na kliniko prišla isti dan kot Donna in Vanner. Oba para sta proti kliniki vložila tožbo.