Zanimivosti

Dvorec Jeruzalem bo po dveh letih spet odprl svoja vrata

Oglasno sporočilo
11. 8. 2021, 09.15
Posodobljeno: 16. 8. 2021, 14.23
Deli članek:

Biser Prlekije, dvorec Jeruzalem, bo Občina Ljutomer po mnogih zapletih s prejšnjimi najemniki oddala Dinu Kruhobercu, ki vodi gostišče Taverna na Svetinjah.

Dvorec Jeruzalem bo po dveh letih spet zaživel.

Kruhoberec je kot edini ponudnik oddal ponudbo, ki jo je ocenila strokovna komisija v sestavi mag. Helena Cvikl, predavateljica na portoroški turistični fakulteti, Peter Misja, podpredsednik Turistične zveze Slovenije in župan Občine Podčetrtek, in Uroš Kamenšek, predsednik Pomurske turistične zveze. Kot je povedal novi najemnik, bo dvorec Jeruzalem, ki sprejme do 18 gostov, odprt najpozneje 15. septembra.

»Danes smo resnično veseli in ponosni, da smo na podlagi razpisa pridobili resnega ponudnika, ki je pripravljen dvorec vzeti v najem,« je ob podpisu najemne pogodbe, ki se je zgodil ravno v času praznovanja 65. praznika Občine Ljutomer, povedala županja mag. Olga Karba. Kot je še dodala, so bili odzivi na Kruhoberčevo prijavo pozitivni tudi s strani drugih turističnih ponudnikov v okolici. »To nas zelo veseli, saj je Dino Kruhoberec eden izmed tistih, ki zna povezovati turistične ponudnike, zato v občini sploh ne dvomimo v uspeh tega našega reprezentativnega objekta.«

S podpisom pogodbe so zadovoljni tako na Občini kot tudi drugi lokalni turistični ponudniki.

Kot veleva zakonodaja, je bila pogodba sklenjena za obdobje petih let, in sicer za izvajanje gostinske, nastanitvene in kongresne dejavnosti ter organizacijo dogodkov, kot so poroke in izobraževanja. Novi najemnik mora ponovno vzpostaviti kategorizacijo nastanitvenega objekta po sistemu kakovosti v rangu 4* in se kot kakovosten in dober gospodar truditi obdržati 4* ter s svojimi kakovostnimi storitvami skrbeti za ugled Dvorca Jeruzalem.

Po besedah novega najemnika bo osnova lokalna ponudba, ki pa ne bo enaka tisti v Taverni.