Zanimivosti

Novaković in Ačimović Sloveniji prinesla zmago na tekmi legend Slovenije in Hrvaške

nn
15. 3. 2021, 07.58
Posodobljeno: 15. 3. 2021, 08.02
Deli članek:

Nogomet ostaja priljubljena postranska stvar na svetu. In čeprav tekma ni odločala o ničemer, je bilo za tekmo legend izjemno zanimanje. Na koncu je zmagala Slovenija, blizu tretjega zadetka je bil Tomislav Čizmić, predsednik uprave Mercatorja, ki je vstopil v zadnjih minutah srečanja.

Arhiv
Zbrali so se znani nogometaši.

Dobrodelni predznak

Pred začetkom tekme je UEFA Hrvaškemu Rdečemu križu podarila donacijo v vrednosti 50.000 evrov, ki bo namenjena obnovi najbolj prizadetih krajev po uničujočem potresu na Hrvaškem. Ob tem je Nogometna zveza Slovenije hrvaškemu nogometnemu klubu namenila 5.000 evrov, ki jih bo klub namenil za razvoj športnega pogona.

Šport pred vsem

Arhiv
Izkupiček je šel v dobrodelne namene.

Na tekmi legend je s strelom Davorja Šukerja z bele točke povedla Hrvaška, a je Slovenija izenačila z zadetkom Milivoja Novakovića in povedla z izjemnim strelom Milenka Ačimovića v zgornji levi vratarjev kot. Blizu zadetku je bil tudi joker s klopi Tomislav Čizmić, ki je bolj kot v nogometnih vrstah prepoznam v poslovnem svetu, in sicer kot predsednik uprave Mercatorja. Čizmić je bil blizu tretjega zadetka Slovenije, a je na koncu ostalo pri izidu iz 63. minute.