ZLATI DEKOR IN BOGAT VONJ

Da bo tudi vaš dom dišal po luksuzu

Sara Štrk
1. 11. 2020, 07.57
Deli članek:

Za dišeče sveče vam ni treba zapraviti malega bogastva, saj jih lahko že za nekaj evrov kupite v skoraj vsaki trgovini. Če pa iščete svečo, ki bo z luksuznim vonjem napolnila ves dom ter hkrati poskrbela za čudovito, unikatno dekoracijo, boste morali zanjo odšteti kar nekaj denarja.

Owen Drew
Sveča Owen Drew.

SVEČA OWEN DREW – 830 evrov

Anglež Owen Drew se je leta 2016 odločil ustvariti najdražjo in najbolj luksuzno svečo na svetu, navdihnila pa ga je kraljeva poroka. Torej, kaj vse je bilo potrebno za njeno oblikovanje? »Želel sem oblikovati nekaj izjemno razkošnega, zato sem uporabil olje bolgarske vrtnice in olje indijskega jasmina, ki sta med najdražjimi eteričnimi olji na svetu; za samo en kilogram se namreč porabi več kot dva milijona vrtnic. Nato smo dodali note potonike, saj je to Meghanin najljubši cvet, dopolnjuje jih olje geranije iz delte Nila, da okrepi zelene note listja,« je ob predstavitvi sveče dejal Drew. Poleg dragocenih olj in parfumov za visoko ceno sveče poskrbi ročno izdelana posoda iz 24-karatnega zlata, v katero je ulit vosek. Narejenih je bilo le 12 sveč, prvi dve pa je Drew kot poročno darilo podaril princu Harryju in Meghan Markle.

Lladro
Sveča 1001 luč.

SVEČA 1001 LUČ – 520 evrov

Sveča v obliki stolpa vsebuje drage in redke sestavine, kot je črni ribez posebne vrste, namočen v alkohol, lotosov cvet in kadilo. Svečo je navdihnil čarobni svet zgodb o arabskih nočeh ter njegov prikaz eksotike, fantazije in pustolovščine. Ročno izdelane posode iz prosojnega porcelana naj bi nas popeljale v svet pravljic (in praznih denarnic): dodelana kupola, ki ščiti vosek, je namreč ročno poslikana, njena konica je prekrita z 22-karatnimi zlatimi lističi. Na voljo je v rdeči in modri barvi, zanjo pa boste morali odšteti dobrih 500 evrov.