Zanimivosti

Huawei P40 lite: Cenovno ugoden telefon, ki v sebi skriva veliko več, kot je vidno na prvi pogled

Oglasno sporočilo
24. 4. 2020, 10.19
Posodobljeno: 24. 4. 2020, 10.37
Deli članek:

Huawei je nedavno začel prodajati svoj novi telefon, Huawei P40 lite, moderno in predvsem izjemno lahko napravo, ki ustvari odlično razvedrilno izkušnjo. V primerjavi s prejšnjo generacijo naprav serije P lite, se Huawei P40 lite ponaša z izboljšano zasnovo, kamero in delovanjem. Poglejmo si ga podrobneje.

Zasnova s sklopom štirih kamer kot simbol stilske dovršenosti

Huawei P40 lite je opremljen s 6,4-palčnim (16,25 cm) vrhunskim zaslonom Punch FullView brez zareze, ki bi motila pogled. Vse štiri stranice telefona Huawei P40 lite so ukrivljene in zaradi prijazno zaobljenih robov je telefon udoben in prijeten za držanje. Preprosto rabo in hitro odklepanje zagotavlja še senzor prstnega odtisa, vgrajen na tipki za vklop.

Hrbtišče telefona Huawei P40 lite je opremljeno s sklopom štirih kamer v matrični postavitvi. Napravo odlikuje inovativna zasnova, saj je pod svetlobo viden tridimenzionalni učinek. Huawei P40 lite je telefon, ki je tako stilsko dovršen in enkraten, da zlahka izstopa od drugih.

Sklop kamer z do 48 MP ustvarja fotografsko izkušnjo za vse razmere

Z vidika lastnosti fotografskega sklopa, ki ga sestavljajo glavna kamera ločljivosti 48 MP,  kamera z ultra širokim objektivom ločljivosti 8 MP, kamera za makro fotografijo ločljivosti 2 MP in kamera z umetniškim učinkom zamegljenega ozadja (bokeh) ločljivosti 2 MP. Huawei P40 lite zlahka izpolni vse potrebe uporabnikov, ki si želijo ustvarjati fotografije in video posnetke v različnih razmerah, podnevi in ponoči.

Glavna kamero ločljivosti 48 MP podpira tehnologijo združevanja v hitri seriji posnetih fotografij za doseganje optimalnega posnetka. Zaradi, z umetno inteligenco okrepljene tehnologije, so slike in video posnetki ljudi ostrejši, ozadje pa barvno živahnejše in z manj šuma. Glavna kamera uporablja tudi 2 MP lečo za beleženje podatkov o globini, ki omogoča zajem osupljivih portretov z realističnim učinkom zamegljenega ozadja, t.i. učinek bokeh.

Kamera z ultra širokim objektivom ponuja kar 120° vidni kot, zato zlahka zajame veličastnost arhitekturnih konstrukcij, primerna pa je tudi za skupinske fotografije. S pomočjo kamere za bližinsko fotografijo s 40 mm objektivom boste lahko od blizu slikali majhne predmete, kot so na primer cvetni listi in kapljice rose, in opazovali svet iz povsem nove perspektive.

Izjemno zmogljivi procesor in rešitev hitrega polnjenja HUAWEI SuperCharge s 40 W

Mladi, ki radi igrajo igre na svojih mobilnih napravah, dobro vedo, kako pomemben je zmogljiv procesor. Huawei P40 lite je opremljen s procesorjem Kirin 810, ki je izdelan v 7 nm tehnologiji, kar zagotavlja nižjo porabo energije in večjo zmogljivost. V primerjavi s Qualcom Snapdragon 730, procesor Kirin 810 ponuja 11 % večjo zmogljivost posameznega jedra in kar 13 % večjo skupno zmogljivost.

Igralci mobilnih iger se zavedajo tudi pomena prilagodljive grafične procesne enote Mali-G52 na procesorju Kirin 810. Rezultati testne programske opreme GFX Bench kažejo, da je grafična procesna enota procesorja Kirin 810 kar 15 odstotkov boljša od procesorja Snapdragon 730. Zahvaljujoč Huaweievi inovativni tehnologiji Kirin Gaming+, ki si pri razporejanju virov strojne opreme pomaga z umetno inteligenco, HUAWEI P40 lite ustvarja stabilno izkušnjo igranja mobilnih iger brez prekinitev.

Da bi prijetni trenutki trajali dlje, je Huawei P40 lite opremljen z baterijo visoke kapacitete (4200mAh), ki napravi zagotavlja nemoteno celodnevno delovanje. S tehnologijo hitrega polnjenja Huawei SuperCharge s 40 W je za 70-odstotno napolnjenost baterije dovolj, da telefon priključite na omrežje le za pol ure.

Huawei P40 lite, navdušujoča kombinacija izjemne zasnove, kamere in zmogljive podpore za igranje mobilnih iger, je na voljo že od 279 EUR. Če uživate v fotografiranju in igranju iger, potem je cenovno ugodni telefon z odličnimi lastnostmi, Huawei P40 lite, idealna izbira za vas!

Telefoni serije P že v prodaji, spoznajte Huawei AppGallery

Konec meseca marca so bili predstavljeni tudi najnovejši paradni konji serije P40. Pametna telefona Huawei P40 in Huawei P40 Pro in Huawei P40 Pro+. Jih že poznate? Oglejte si njihovo kratko predstavitev.

Sicer vsi telefoni serije P prihajajo na trg z novo platformo za aplikacije AppGallery. Od lansiranja lanske jeseni se tržnica lahko pohvali z zavidljivo rastjo. Trenutno jo uporablja več kot 28 milijonov aktivnih uporabnikov v Evropi in več kot 400 milijonov po celem svetu. Vsakodnevno se v trgovino nalagajo nove aplikacije tako globalnih kot tudi lokalnih znamk. V videu lahko pogledate kako zaženete vaš novi P40 lite in kako si namestite najljubše aplikacije.