Zanimivosti

Do pomladnega preporoda kože s kremo Noela

Oglasno sporočilo
9. 3. 2020, 16.58
Posodobljeno: 10. 3. 2020, 15.00
Deli članek:

Poslovite se od suhe kože brez sijaja s pomočjo malega čudeža z narave s 40 odstotki najkvalitetnejše polžje sline

Pomlad je čas za preporod ne le garderobe, pač pa tudi kože. Ker smo večino časa preživeli v zaprtih prostorih, kjer je zrak topel in suh, vmes pa jo izpostavljali mrzlemu zraku, je naš največji organ po koncu zime izpit sijaja in svežine. Koža je suha, luskasta, lahko tudi srbi, mi pa ji moramo nameniti posebno pozornost. Privoščimo ji regeneracijo. Kožo najprej globinsko očistimo in odstranimo odmrle celice s pilingom, nato ji privoščimo kremo za obraz in losjon za telo Noela.

Odličen piling za telo lahko pripravimo sami. Za tretma obraza zmešamo nekaj žličk jogurta in pšeničnega zdroba, za telo pa nekoliko bolj grobo mešanico z nekaj žlic olivnega olja in morske soli. Ko smo odstranili nečistoče, je čas za najpomembnejši del – nanos kreme in losjona Noela, s katerima kožo na obrazu in telesu ponovno nahranimo ter ji povrnemo sijaj. Krema Noela, mali čudež iz objema narave s 40 odstotki najkvalitetnejše polžje sline, primesmi jojobinega olja, shea masla in čebeljega voska je idealna za pomladno nego, saj kožo globoko navlaži in zabriše sledi časa. Polžja slina ne velja zaman za novo čudežno sestavino, nekateri ji pravijo kar novi sveti gral kozmetične industrije.

Polžja slina se je najprej uporabljala kot zdravilo proti mozoljem in aknam, danes pa vse bolj uveljavlja tudi za glajenje gubic. Pomaga pri strijah in brazgotinah, odpravlja celo pigmentne madeže, bradavice in glivične nohte. Znanstveniki so potrdili, da polžja slina stimulira tvorjenje kolagena in elastana, kožo varuje pred prostimi radikali in popravlja poškodovano tkivo ter vrača vlažnost. Vse to zaradi alantoina, znanega po učinkovitosti pri celjenju ran. Ker so v slini mehkužcev še proteini, antimikrobi, hialuronska in glikolna kislina, torej sestavine, ključne za učinkovito nego človeške kože, ima še toliko večjo moč. Aktivne učinkovine polžje sline kožo regenerirajo in spodbujajo njeno obnovo, jo intenzivno vlažijo in pomagajo pri hitrejšem odluščenju poroženelih celic v zgornjih plasteh epidermisa.

Zato je krema Noela z visokim deležem polžje sline izjemno učinkovita za kožo, ki potrebuje celjenje. Če se boste odločili za korenitejši pomladni preporod kože, denimo s priljubljeno metodo microneedlinga, pri katerem obnovo kože spodbudijo s prebadanjem površine kože s številnimi drobnimi iglami, bo krema Noela poskrbela za hitrejšo regeneracijo. Da je Noela čudež iz narave, dokazuje neverjetna in edinstvena lastnost polža, ki si lahko poškodovano hišico popolnoma popravi v dveh urah. Na voljo tudi v Airless različici, idealni za potovanja.