ODLIČNO VZDUŠJE SILVESTRSKE NOČI

Kako poskrbeti za razumevanje gostov

T.D:
29. 12. 2019, 21.22
Deli članek:

Topel in vabljiv sprejem je lahko ključnega pomena za dober začetek večera, zato vam ponujamo nekaj modrih nasvetov za popolno gostiteljico.

Dreamstime
Če boste upoštevali te preproste nasvete, boste poskrbeli, da bo večer nedvomno potekal gladko. Pa veselo zabavo.

Situacija: doma organizirate prednovoletno zabavo. Poskrbeli ste za izvirna vabila, pripravili hrano, za katero veste, da bo všeč vsem gostom, nakupili pijačo, okrasili stanovanje ... Ostane samo še ena reč, o kateri niste povsem prepričani, da je v vaši moči: dobro vzdušje. Seveda nikoli ne morete natančno načrtovati, kako se bodo ljudje ujeli, lahko pa sledite vsaj spodnjim napotkom, da bo spoznavanje potekalo karseda tekoče.

Izberite pravi trenutek

Tudi če ste najboljši prijateljici ves teden govorili, da se veselite, da jo boste predstavili svojemu bratrancu, za katerega je zainteresirana, bo nekoliko netaktično, če jo takoj, ko bratranec stopi skozi vrata, privlečete z druge strani sobe. Poskrbite, da bo srečanje spontano in da akterjema, sploh če je v ozadju še kaj (simpatija, želja po vzpostavitvi poslovnega sodelovanja ...), ne bo nerodno.

Povejte kaj šaljivega

Če veste, da gre za ljudi, ki vam tega ne bodo zamerili, lahko za uvod spoznavanja poveste šaljivo anekdoto ali lastnost vsakega od njih, denimo: »Bojan je znan po tem, da je leta 2013 na karaokah, ki jih je organizirala naša firma, pijan odpel celoten repertoar Abbe.«

Presodite, kdaj se umakniti

Nekoliko čudno bo, če dva človeka med seboj spoznate, potem pa – če pogovor med njima steče – stojite zraven, se jima smehljate in vsake toliko časa kaj pripomnite. Če je torej jasno, da sta se ujela, se opravičite, da se morate posvetiti še drugim gostom, in se umaknite.

Poskrbite za skupne aktivnosti

Pri manjših skupinah imate na voljo razne družabne igre, kot sta activity in monopoli, ko gostite večje število ljudi, pa jih denimo zberite na kup, ko boste odpirali šampanjec ali rezali torto. Ti trenutki večera so lahko namenjeni tudi spominom na staro leto, izmenjevanju želja za leto, ki prihaja, ali čemu podobnemu.