HITRO IN UČINKOVITO

Predbožična vadba: ožja stegna, čvrsta zadnjica, vitek pas

T.D.
11. 12. 2019, 21.30
Deli članek:

Vaje za spodnji del telesa učvrstijo zadnjico, zravnajo trebuh in odpravijo maščobo na stegnih. Najboljše pa je, da nam ne vzamejo več kot 20 minut.

dreamstime
Pospešite porabo kalorij, učvrstite mišice.

Pred sezono novoletnih zabav ženske sanjamo o vsaj eni konfekcijski številki manj. Da bi lažje zlezle v oprijeto obleko in nam hlače ne bi bile preozke v stegnih in pasu, si pomagajmo z ustrezno telovadbo. Preoblikujmo telo tako, da nam bodo kavbojke vseh vrst pristajale kot ulite.

Za ozka, seksi stegna

Nosite odvečno težo na stegnih? To je največkrat znak pomanjkanja kardiovaskularnega gibanja. Potrebujete več intervalnih vaj, pri katerih počasnejši tempo menjate s hitrejšimi gibi, kar pospeši porabo kalorij, učvrsti mišice, pospeši metabolizem. Ob strani držite par uteži in se spustite v počep. Nato se odrinite od tal in skočite visoko, kolikor lahko. Med skokom naj bo telo poravnano, pristanek naj bo nežen. Vajo ponovite 15-krat.

Učvrstite pas

Ima vaš trebuh obliko mafina? »Stopite« ga z vadbo (stabilizacijski in rotacijski gibi) za krepitev osrednjega dela telesa in medenične prožnosti. V 30 sekundah naredite čim več ponovitev naslednje vaje. Med vsako serijo vaj počivajte 30 sekund. Priporočamo skupno tri serije. Stopite v širok razkorak, v rokah pred seboj držite eno utež. Zgornji del telesa naj bo raven, medtem ko se spuščate v počep. Ko se dvigate, se se telesom obrnite v levo in z utežjo zamahnite tako, kot bi s palico za golf udarili po žogici. Vrnite se v začetni položaj in ponovite na drugo stran. Skupno 20 ponovitev.

Jekleni hlebčki

Ženske se hitro zredimo v zadnjico, zaradi vseh ur, ki jih preživimo za pisalno mizo, in trpimo za sindromom zadnjične amnezije – zadnjične mišice preprosto pozabijo, kako se telovadi. Lezite na hrbet, roke naj bodo ob telesu, noge pokrčene. Dvignite boke, težo prenesite na pete ter s telesom ustvarite diagonalo od ramen do kolen. Vrnite se v izhodiščni položaj.