Pomlad v jedilnici

Hujšamo siti: pozabite na stroge diete

Tea Dečman
30. 3. 2019, 11.02
Deli članek:

Da to pomlad ne boste prikrajšani za prav noben sadež narave, se odločite za spomladansko dieto, pri kateri so dovoljeni vsi posladki pomladi.

Revija Zarja
Ker je pomladna dieta res pisana in ponuja številne izdelke, nanjo ne boste gledali kot na dieto, ampak na začetek poti do zdravega načina prehranjevanja.

Pomlad ponuja številne pridelke, s katerimi bo vaša prehrana po napornem zimskem obdobju postala lažja in prijetnejša. Zato nadomestite težko hrano z lažjimi hranili, ki jih seveda najdete v naravi. Recepti za obroke so preprosti, edino pravilo, ki se ga morate držati, je, da pri dieti vztrajate mesec dni, saj so po tem obdobju rezultati resnično vidni. Poskusite tudi zmanjšati ogljikove hidrate, če jih morate uživati, pa naredite tako, da se najprej odpravite ven na daljši sprehod ali tek, po telesni dejavnosti pa si privoščite lahko večerjo. Rezultat je zagotovljen!

Vsak dan lahko pojeste tri obroke, med njimi pa si za malico lahko privoščite 20 gramov oreščkov. Tako boste na dan zaužili tri kakovostne obroke, s katerimi boste dobili vsa potrebna hranila.

Za lepše jutro

Vaš dan naj se začne z limonovo vodo. Takoj ko vstanete, na tešče popijte dva decilitra vode s sokom ene limone. Nato si pripravite enega od zajtrkov: jajčna omleta iz treh beljakov in dveh rumenjakov s šparglji ali šampinjoni. Namesto omlete lahko pojeste 100 gramov kosmičev, ki ste jih prej namočili v mleku, z malo jogurta in žlico nesladkanega kakava. Odličen zajtrk je tudi pest jagodičevja in 100 gramov nesladkanega navadnega jogurta ali pa pol grenivke, jogurt ter rezina polnozrnatega kruha z malo nemastnega namaza.

Lahke večerje

Naj večerje ne bodo prepozno na jedilniku. Če se znajdejo na vašem urniku po 18. uri, izberite takšne, ki ne vsebujejo ogljikovih hidratov. Brez slabe vesti si lahko privoščite zeleni smuti ali pa 10 dekagramov nemastne svinjine prepražite na pol žlice olja, dodajte 10 dekagramov sveže narezane zelenjave in en strok česna ter pražite, dokler se ne zmehča. Nato začinite z limonovim sokom, zraven postrezite 7,5 dekagrama testenin. Tudi ena mala postrv z žara, začinjena z malo limonovega soka in eno žličko narezanih mandljev, 10 dekagramov mladega kuhanega krompirja in 10 dekagramovkuhanega graha sestavljajo odlično večerjo.