Plesna šola Bolero:

Plesni spektakel navdušil!

Oglasno sporočilo
29. 3. 2019, 12.27
Posodobljeno: 29. 3. 2019, 12.51
Deli članek:

V torek 26. marca je Gospodarsko razstavišče zaznamoval plesni spektakel aktualnih svetovnih prvakov plesne šole Bolero, ki so naredili premik v zgodovini plesa in Slovenijo pripeljali na sam vrh plesnega odra.

Andrej Križ
Petra Ravbar in Tian Ćehić - Svetovna prvaka v modern dvojicah v članski kategoriji

Kot je povedala svetovna priznana in uspešna profesionalna plesalka in koreografinja Nika Kljun, ki že nekaj let živi in ustvarja v Los Angelesu, je ponosna na vse plesalce v Boleru, z nekaterimi je namreč začela svoje plesne korake, saj so s trudom in ljubeznijo do plesa prišli na sam vrh. In kot je povedala: »Delajo trdo. So povezani. In delajo s srcem. In zaslužijo si vse lovorike, ki so jih pobrali. Ponosna sem na njih.«

Andrej Križ
Nika Kljun

Med drugim je članska show dance formacija pod vodstvom Matevža Česna prejela posebno nagrado Plesnega centra Bolero, za zmago v vseh šestih kategorijah na svetovnem prvenstvu v Pragi, septembra 2018. Tovrsten dosežek je nekaj posebnega, saj nič takšnega ni uspelo še nobeni državi doslej. 

Andrej Križ
Plesalci show dance formacije v koreografiji Matevža Česna, ki prejeli posebno nagrado Plesnega centra Bolero (svetovni prvaki v vseh šestih kategorijah med člansko konkurenco)

Na odru sta poleg aktualnih svetovnih prvakov v show dance-u v več kategorijah, presenetila in zablestela tudi simpatični Miha Vodičar in mična Tina Gorenjak, ki se v oddaji Zvezde plešejo potegujeta za zmago.

Plesni večer je povezovala soustanoviteljica Bolera, plesna učiteljica, predavateljica in sodnica Janja Pušl, ki izžareva srčnost in ji odlično uspeva združevanje ljubiteljev plesa, tako mlajše kot starejše generacije.

Andrej Križ
Zoran Kljun, Nika Kljun in Janja Pušl

Dogodek je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Slovenije, Boruta Pahorja. 

Andrej Križ
Matevž Česen in Živa Laterner

Sledil je gala ples, ki so ga vsi nestrpno pričakovali in se v ritmih glasbene skupineAtlantix Bandvrteli do jutranjih ur.