Retrogradna venera

Čaka nas 40 dni drame: vse izgublja vrednost

Sonči Nered Čebašek
6. 10. 2018, 21.00
Deli članek:

Katere želje se nam bodo izpolnile v naslednjih 40 dneh? Na kaj bodimo pozorni in čemu se poskušajmo izogniti v času trajanja retrogradne Venere v škorpijonu?

Profimedia
Venera

Ni naključje, da je Venera retrogradna točno 40 dni. Število 40 je sveto število v domala vseh religijah in je običajno povezano z izpolnitvijo obljub, vendar šele po končanem obdobju testiranja in preizkušenj.

S prihodom v znamenje škorpijona bo Venera pridobila intenziteto, s katero se lahko meri le malokaj; poudarek bo na njenih zapeljivih močeh.

NEUSTAVLJIVA

Venera bo šla v prihodnjih 40 dneh na vse ali nič. Stremela bo po ljubezni, ki popolnoma prevzame, in intenzivnih čustvenih zvezah. Prav nič se ne bo obirala pri vstopanju v največje globine in se tam dotaknila tudi naših temnih plati. Že kar takoj vas bo spomnila na tisto eno stvar, ki si jo od nekdaj želite, a je nikdar niste dobili. Navdihnila vas bo, da boste spet šli v akcijo in jo poskušali dobiti zdaj. Kot vedno, kadar je retrogradna, bo Venera tudi tokrat testirala naše odnose in zveze ter seveda ljubezensko življenje. Zdaj imamo priložnost, da v naslednjih 40 dneh dodobra prevetrimo in ovrednotimo vse to.

Retrogradna Venera nas bo iz našega varnega območja udobja pahnila v neznano, in čeprav nam bo to znova prineslo izzive ter bolečino, bo vredno doživetja. Šele sredi novembra bomo uzrli končni izhod in razrešitev tega tranzita. Največja verjetnost je, da bo izid tokratne retrogradne Venere povezan z vašimi zvezami. Končni cilj Venerinega retrogradnega gibanja je, da nam pokaže, kako najti razum v strasti, kako najti objektivnost v tem, kar je načeloma naše subjektivno gledišče.
Če vaše najgloblje želje niso izpolnjene, je to morda zato, ker se morate spomniti načela dajanja in prejemanja ter na tem področju vzpostaviti ravnotežje.

Izpostavljena bo tudi Venerina negativna plat zadovoljevanja čutih potreb za vsako ceno. Astrologi opozarjajo, da faza retrogradne Venere nikakor ni dobra za začetek partnerskega odnosa ali poroko, prav tako tudi ne za začetek poslovnih odnosov.

DRAMATIČNOST

Retrogradna Venera prinaša tudi konec nekega odnosa, ljubezenskega, partnerskega, saj prinaša občutek, da stari odnosi nimajo več smisla in da so izgubili vso vrednost oziroma da se tako ne morejo več nadaljevati. Prav lahko se zgodi, da se bodo v tem obdobju obnovili odnosi, ki so bili nekoč prekinjeni, da se bodo torej vrnile stare ljubezni.

Venerino retrogradno gibanje bo imelo dve fazi, saj bo po škorpijonu prešlo v tehtnico: prva faza bo oktobra ter bo zelo razburkana in čustveno zapletena, prvo polovico novembra pa bosta zaznamovali iskanje in vzpostavljanje harmonije na novi način.

Ker v času retrogradne Venere vse stare stvari izgubljajo vrednost, lahko pričakujemo ugodne nakupe s popustom, vendar previdnost ni odveč, saj je namen, da kupimo nekaj, kar bo pozneje imelo precej večjo vrednost.

Posebej dramatična dneva se obetata 11. in 12. oktobra, ko bodo na udaru ljubezenski pari. Izbruhnejo lahko veliki spori in prepiri.

VRSTA TEŽAV

Poleg krize v medosebnih odnosih bo tokratni tranzit izzval tudi težave z materialnimi dobrinami in financami. Tudi na tem področju vse staro izgublja vrednost, zato se bomo počutili izgubljene. Astrologi pravijo, da bo tokratna jesen posebej kritična glede financ, investicij, bančnih kreditov in podobnih reči. Vse se spreminja, tudi odnos do denarja in investicij, ki dobivajo drugačno vrednost.