ŠPORTNI SVET – DOBRODELNI BLED

FOTO in VIDEO: Sončen dan, posvečen srčnim junakom in njihovim družinam

P.R.
3. 10. 2018, 14.25
Posodobljeno: 3. 10. 2018, 16.15
Deli članek:

Minulo soboto so na sončnem Bledu spet odmevali smeh, glasni navijaški vzkliki in dobra glasba. Tudi letos smo se namreč na promenadi tega gorenjskega bisera družili na prireditvi Športni Svet – Dobrodelni Bled.

M24
Skupinska fotografija pred startom humanitarnega teka, na katerega so se skupaj podale družine otrok s posebnimi potrebami.

Vse od spomladi smo vam na straneh našega časopisa predstavljali zgodbe izjemnih ljudi, ki živijo med nami. Zgodbe družin otrok s posebnimi potrebami ganejo in pretresejo, a še bolj kot to nas navdahnejo z voljo do življenja, z izjemno pozitivnostjo, srčnostjo, predanostjo in predvsem borbenostjo. Ne glede na vse ovire, stisko in pomanjkanje lahko v življenju premikamo meje. Te družine to dokazujejo. In prav za njih, za izjemne junake, smo ves ta čas zbirali sredstva, sobotno druženje na Bledu pa je bil še en čudovit vrhunec dobrodelne akcije, ki poteka pod okriljem časopisa Novice Svet24 in Radia Aktual.

M24
Ideja za naslednji izlet? Zagotovo Škocjanske jame, o katerih smo se podučili na zanimivi stojnici.

ZA VSE GENERACIJE

Športno obarvan dan je bil namenjen vsem generacijam, rekreativnim športnikom, njihovim navijačem in seveda vsem tistim, ki so se na Bled prišli le družit, se naužit toplega jesenskega sonca ter združit v prosti soboti prijetno s koristnim in s ščepcem dobrodelnosti.

M24
Predstavniki podjetja Toro green so predstavili izdelke Be hempy ter pozitivne učinke CBD-ja v konoplji.

JOGA, HOJA IN TEK

Dan so otvorili pohodniki, ki so se odpravili na tri-, pet- in desetkilometrsko preizkušnjo nordijske hoje okrog Blejskega jezera. Ob idili slednjega je sledila tudi joga z Ano Kersnik Žvab, najmlajši so se pomerili v cici teku, družine otrok s posebnimi potrebami so se preizkusile v teku in hoji, navdušeni tekači pa v humanitarnem teku okoli jezera.

M24
Vrhunski športniki, Miro Kregar, Nik Kapun, Luka Janežič,Veronika Macarol, Špela Perše in Špela Rogelj, so nadobudnemu Aleksu Mlinarju podarili dres NK Olimpija.

VESELA DRUŽBA

Na blejski promenadi je bilo pisano in razigrano. Predstavila se je Zveza društev ledvičnih bolnikov Slovenije, veseli smo bili tudi obiska vrhunskih športnikov. Med njimi so bili triatlonec Miro Kregar, nogometaš NK Olimpija Nik Kapun, atlet Luka Janežič, jadralka Veronika Macarol, plavalka Špela Perše in smučarska skakalka Špela Rogelj. Z Manco Špik in Dejanom Vunjakom smo zaplesali ob veselih melodijah, ob njuni uspešnici Limonada pa smo simbolično zaključili tudi projekt Aktualova limonada. Slednja se je čez poletje prodajala v vseh lokalih gostinske verige Mediabar. Del sredstev od vsake prodane limonade smo namenili Skladu 05. Dogajanje sta v zabaven športni dan povezala športni novinar in komentator Anže Bašelj ter aktualovec Grega Javornik.

M24
Najmlajše obiskovalce je Mlekarna Celeia razveselila z degustacijo jogurtov Oki Doki.

DRAŽBA

Tudi tokrat ni šlo brez dobrodelne dražbe. Na njej so se med drugim znašli kapa, pulover in nahrbtnik Tima Gajserja ter majica in kapa priljubljenega raperja Challeta Salleta. Košarkarska zveza Slovenije je prispevala dve darilni vrečki z maskoto Lipkom, majico in koledarjem. Eden najbolj zaželenih športnih artiklov je bil podpisan dres Anžeta Kopitarja. Sicer pa se je na dražbi znašlo kar nekaj dresov, med drugimi dres slovenske veslaške reprezentance, dres hokejskega reprezentanta Rodmana, dres rokometnega reprezentanta Deana Bombača, podpisan dres smučarske reprezentance, trije dresi NK Olimpija, podpisani dresi NK Maribor, Velenje, Krško, Triglav, Aluminij, Nova Gorica, Mura, dres hokejskega kluba Olimpija in reprezentančni dres kolesarske zveze. Licitirali smo tudi številke ženskih alpskih smučark, smučarske rokavice skakalca Jerneja Damjana, ki jih je prispevala smučarska zveza, in rokometno vrečko, v kateri so se skrivale dve majici in žoga.

M24
Drese in športne rekvizite so za dober namen kupili blejski župan Janez Fajfar, župan Žiri Janez Žakelj, župan Tržiča Borut Sajovic in podžupan občine Šmarješke Toplice Aleksander Pavlič.

ZDRAVO, SLADKO, VARNO IN MIKAVNO

Seveda dan ne bi bil popoln, če se ne bi sladkali z odštekanimi jogurti in skutkami Oki Doki. Preizkusili smo izdelke iz konoplje, ki nastajajo pod uveljavljeno slovenski blagovno znamko Be Hempy, in spoznali super učinke hladilnih izdelkov Ice Power, ki lajšajo bolečine v mišicah in sproščajo po telesnih naporih. Odmore med športnimi preizkušnjami smo izkoristili za osvežitev z vodo Dana ter za kolo sreče, ki smo ga igrali na stojnici Zavarovalnice Merkur in se potegovali za praktične nagrade. Naše tekaške poti so varovali skuterji in motorji Piaggio, Vespa, Aprilia in Moto Guzzi, katerih uradni zastopnik je PVG Hlaj. In morda bi se prav z njimi lahko zapeljali na izlet v Škocjanske jame, katerih lepote so predstavili na posebni stojnici. Prisrčno, predvsem pa slastno dobrodošlico smo doživeli tudi na stojnici Hotela Jelovica, kjer so nas povabili, da se na Bledu kmalu spet oglasimo. V tako veseli družbi se bomo zagotovo. 

M24
Takole razigran je bil Dejan Vunjak v družbi mladih slovenskih nogometašic.

M24
Na stojnici Hotela Jelovica so poskrbeli, da nismo bili lačni in smo odlično jedli.

M24/Marko Vavpotič
Iz Primorske se je na Bled pripeljala skupina družin otrok s posebnimi potrebami.

M24
Razgrete in boleče mišice smo hladili s finskimi izdelki Ice Power.

M24
Za naše male junake in njihove družine smo sredstva zbirali tudi z dražbo dresov naših vrhunskih športnikov.

M24
Za varnost so poskrbeli blejski gasilci, podarili smo jim zaščitne rokavice Rosenbauer