Grega Javornik

Aktualovec, ki za dobro voljo skrbi še pri gasilcih

nn
2. 10. 2018, 13.24
Posodobljeno: 2. 10. 2018, 13.27
Deli članek:

Grega Javornik, Aktualova nočna ptica, fant, ki je praktično dan zamenjal za noč, je od jutra do jutra poln energije ter vedno pripravljen pomagati. Vsakodnevno se zakoplje v 1000 in en projekt, samo da se dogaja.

Radio Aktual
Grega Javornik je prvi z desne v spodnji vrsti.

Radio Aktual
Javornik je znan šaljivec.

Pri družini Javornik je biti gasilec tradicija, ki so jo pričeli že njegovi predniki v PGD Jarše - Rodica. Njegovi prvi gasilski koraki so bili narejeni tam, kasneje so se nadaljevali na Škofljici, kamor sta se preselila z mamo. Vendar ne takoj, saj se je Grega moral najprej navaditi na nov kraj, nove prijatelje… Se pa mu je list obrnil pred letom, ko je spoznal ekipo mladih gasilcev iz Lavrice. Fantje, ki so čisto pravi Aktualovci, so v njem takoj videli novo okrepitev! Sledilo je izobraževanje in zgodba se je začela.

Postali so si kot bratje, kar potrjuje njihov logotip, kjer piše »Bratje v dobrem in slabem, Lavrica.«

Da si stojijo ob strani tudi, ko ne gori, dokazuje dogodek, ko je nečakovo letalo (igračka) med igro pristalo na ogromni bukvi. Na pomoč je poklical gasilce, klicu na pomoč pa sta se najprej odzvala poveljnik Nejc in predsednik društva Miha.

Radio Aktual
Grega Javornik kot gasilec.

Letalo je bilo kmalu v rokah nečaka, Javornik pa je dobil prepoved letenja. Prav pred dnevi so dečku za šesti rojstni dan pripravili presenečenje. Javornik in Miha, sta ga obiskala na praznovanju ter mu podarila pravo operativno čelado z podpisi vseh iz Gasilske Enote Lavrica. Tako kot Javornik uživa na radiu in skrbi za nasmeh vseh Aktualovk in Aktualovcev, prav tako za dobro voljo sedaj skrbi še pri gasilcih. Se pa velikokrat rad poheca na svoj račun in stavek vedno zaključi: »Ej, saj veste, bit Javornik je bolezen!« Jap, simpatična je ta bolezen.