Festival Borštnikovo srečanje, 15. – 28. oktober 2018

Oglasno sporočilo
1. 8. 2018, 13.56
Posodobljeno: 2. 10. 2018, 14.56
Deli članek:

Oder čaka igralce, sedež v dvorani pa nate. Privošči si gledališče!

Promocijsko gradivo
Festival Borštnikovo srečanje Maribor.

Festival za vse generacije!

Festival Borštnikovo srečanje je največji slovenski gledališki festival, osrednji promotor slovenske gledališke ustvarjalnosti ter ambasador slovenskega gledališča v tujini. Je pomembna institucija za razvoj nacionalnega gledališkega izraza, ki temelji tako na predstavitvi aktualne produkcije kot tudi na refleksiji relevantnih gledaliških problemov ter verifikaciji aktualnih gledaliških pojavov. Festival vsako leto izbere in predstavi najkakovostnejše dosežke slovenske gledališke sezone, podeli nagrade za dosežke na več področjih gledališke ustvarjalnosti, najuglednejša med njimi pa je Borštnikov prstan, nagrada za izjemen igralski opus.

Promocijsko gradivo
Festival Borštnikovo srečanje Maribor.

Gledališka jesen v Mariboru

V drugi polovici oktobra Festival zbudi mesto, saj gledališke predstave, performanse in druge dogodke prinese na različne lokacije, oživlja pozabljene zgradbe, dvorišča spreminja v odre in poskrbi za mestni vrvež. Glavnino programa sicer gosti matična SNG Maribor, ki je že zaradi svoje arhitekture in umestitve v centru mesta privlačna za obisk. Vstop v Kazinsko dvorano vas gotovo ne bo pustil ravnodušne, prav tako ima svojo dušo Stara dvorana, magičnost Velika dvorana, potrebno intimnost pa mali odri. Še niste bili pri nas?

TURISTIČNI PAKET

Ostanite v Mariboru nekaj dni in gledališko pobožajte svojo dušo!
Gostom mariborskih hotelov ponujamo ogled predstav po polovični ceni. Pripravili smo akcijo 2=1, kar pomeni, da si turisti lahko najkakovostnejše gledališče stvaritve pri nas v dvoje ogledate po polovični ceni. Vsekakor ugodnost, ki je ne smete zamuditi. Sedeži v dvoranah čakajo na vas. In brez skrbi, vse domače predstave so nadnaslovljene v angleški jezik, tuje pa smo prevedli v slovenščino, zato izgovorov ni. Preživite nekoliko drugačen večer v Mariboru, podajte se v gledališče!

Raznolikost vsebin za vse okuse

Letos smo festivalu dodali nekaj dni, vam/obiskovalcem pa več možnosti za obisk - več ujetih trenutkov, dogodkov, predstav. Pripravljeni so novi programski sklopi (mlado in študentsko gledališče), vključno z razvojem novih občinstev, obogaten je mednarodni del programa, in ker še ni dovolj - tudi glasbeni in filmski program. Stalnica ostaja izbor uprizoritev slovenskih producentov v tekmovalnem in spremljevalnem programu, povabljene gledališke predstave iz tujine, knjižni dan, usposabljanja, delavnice ter strokovni dogodki v sodelovanju s slovenskimi in tujimi soorganizatorji. Obiščejo ga številni domači in tuji gostje, med slednjimi tudi selektorji tujih festivalov, umetniški in programski direktorji, novinarji ter druga zainteresirana ter strokovna javnost. Po nekaj letih se vrača tudi t.i. dan gledališkega ustvarjalca, ko se bodo v Mariboru zbrali slovenski igralci, režiserji in drugi gledališki ustvarjalci, si “rajzefibrično” ogledali mesto, se ustavili v Hiši stare Trte in se družili v gledaliških dvoranah.

Gledališča še nimate v krvi, še vam ni zlezlo pod kožo?

Mednarodno cenjen režiser Jernej Lorenci lahko stori prav to, medtem ko vas Dragan Živadinov morda izstreli v vesolje. In ker Cankar ni mit, še malo Pohujšanja v tej dolini šentflorjanski ... takole, za začetek.

Dobrodošli na Festivalu Borštnikovo srečanje!

Promocijsko gradivo
Festival Borštnikovo srečanje Maribor.