Slaba šala

Z Ikeo ni šale: po naznanilu, da prihaja Ikea z novimi delovnimi mesti, je završalo

T.L.
4. 4. 2018, 08.43
Posodobljeno: 4. 4. 2018, 09.31
Deli članek:

Županja se je morala opravičiti, saj se je nanjo usul plaz kritik, ko je naznanila, da z Ikeo prihajajo nova delovna mesta.

Profimedia
Francoski tožilci nad Ikeo zaradi vohunjenja.

Da z Ikeo ni šale, je hitro občutila Caroline Cayeux, županja Beauvaisa. Na dan šaljivcev je namreč na facebooku naznanila, da v mesto prihaja švedski pohištveni gigant Ikea in da bo na voljo stotine novih delovnih mest.

Nekaj odzivov, ki si jih je s svojim zapisom o Ikei prislužila županja:

"Ja, res je smešno, da se nam reče, da bodo nove službe, če jih v resnici ni".

"Vsi bomo volili zate na naslednjih volitvah ... šalim se." 

Njeni sledilci na družbenih omrežjih pa niso bili preveč zadovoljni, ko se je izkazalo, da gre le za prvoaprilsko potegavščino. Pritisk na županjo je bil tako velik, da se je morala za svojo šaljivo izjavo celo opravičiti. V opravičilu, ki ga je objavila na facebooku, je zapisala, da je želela z objavo le pritegniti pozornost velikih investitorjev in poudarila, da je bilo ustvarjanje delovnih mest v regiji vedno njena prednostna naloga. Za francoske medije je povedala, da ji je žal in da ne delimo vsi enakega smisla za humor. Dodala je, da bo razvoj industrijskega območja, ki raste na obrobju severnega dela mesta, dejansko prinesel približno novih 4000 delovnih mest. Poudarila je, da problematike brezposelnosti ne podcenjuje in da si bo še naprej prizadevala, da v regiji zmanjša brezposelnost. 

Je pa v zapisu še izpostavila, da napadi, ki jim je bila izpostavljena zaradi šale, niso opravičljivi.  

Županja je priznala, da ni modro izbrala vsebine svoje šale, ob tem pa pojasnila, da njena ekipa vsako leto na prvega aprila v javnost pošlje nekaj lažnih naznanil. "To je bila napaka in naslednje leto bomo boljši. V nedeljo sem cel dan odgovarjala uporabnikom interneta in nisem umaknila šale ali kritik, ki sem jih bila deležna."

V Ikeji se na novinarska vprašanja o "mini prvoaprilski aferi" (še) niso odzvali. 

Profimedia
Caroline Cayeux se je zaradi šale o Ikeji znašla v težavah.