Zaupanje

Znanka slepi ženski ukradla dobitek na lotu?

R.T.
2. 4. 2018, 16.01
Deli članek:

Žalostna zgodba 56-letne ženske z multiplo sklerozo, ki naj bi ji nekdanja negovalka izmaknila okoli 17.000 evrov.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Oktobra lani jo je obiskala njena nekdanja negovalka, ki je zanjo skrbela 24 ur na dan. Invalidka je bila vesela obiska, a nekoliko presenečena, saj so jo le redko obiskovali. Z nekdanjo negovalko sta se zadnjič srečali ob smrti matere 56-letnice maja 2015. Začeli sta klepetati in trenutno negovalka se jima je umaknila ter pustila, da obujata spomine.

Kmalu je začela obiskovalka stikati po sobi. 56-letnica je za spletni portal Heute.at povedala, da je sicer slepa, zato pa sliši toliko bolje. Odprla je njeno torbico in brskala po predalih. V enem od predalov je imela invalidka shranjen denar, ki ga je njena mati zadela na lotu. Predal je pozabila zakleniti, saj ni pričakovala obiska. Obiskovalka pa je kar naenkrat dejala, da se ji mudi, menda da mora nujno v trgovino.

Kasneje je 56-letnica ugotovila, da je v predalu izginil dobitek na lotu – 17.000 evrov. Denar, ki ga je nameravala porabiti za plačevanje oskrbe. Zakaj ni denar odnesla na banko, so jo vprašali policisti, ki preučujejo njene navedbe. Ženska iz Linza je odgovorila, da še ni prebolela materine smrti. Zaveda pa se, da je bilo nespametno denar hraniti doma v predalu. Ker obiskovalka zanika, da bi ukradla denar, se bo na tej točki zgodba verjetno ustavila.