Rešimo zadrego

Stop smrdljivim in neudobnim čevljem

zf
8. 10. 2017, 18.19
Deli članek:

Je tudi v vaši predsobi neprijeten vonj zaradi smrdljivih čevljev? Se tudi vi srečujete s »škripajočimi« čevlji, s katerimi opozarjate nase še bolj kot kakšna hollywoodska zvezda? Imamo rešitev!

Profimedia
Smrad bo preprečila tudi soda bikarbona ali pa silicijeve vrečke.

Za odstranjevanje neprijetnih vonjav iz vaših čevljev vam ni treba kupovati novih vložkov za čevlje ter nevarnih in dragih razpršil, ki odstranijo neprijeten vonj, velikokrat pa povzročajo tudi razjede na koži. Dobro je, da imate na razpolago več parov čevljev, ki jih čez teden menjujete. Čevlji bi morali počivati vsaj 48 ur, preden jih ponovno obujete, saj večina bakterij in klic, ki so krive za nastanek neprijetnega vonja, v tem času pomre. Pomembno je tudi, da čevlje shranjujete na suhem mestu, vlažne pa dobro posušite.

Čevlje in športne copate je smiselno kupovati v drugi polovici dneva, saj so takrat vaša stopala nekoliko otečena. Izberite udobno in dovolj široko obutev, v kateri boste brez težav prestali ves dan.

Neprijeten vonj in vlaga

Neprijeten vonj iz vaših čevljev boste hitro in preprosto odpravili, če boste vanje vstavili vrečke zeliščnega čaja. Čez noč bodo absorbirale nastalo vlago, prav tako pa bodo posrkale neprijetne vonjave. Ob nakupu čevljev nikar ne zavrzite vrečk s silicijevimi kristali. Te odlično vpijajo predvsem vlago, pa tudi odstranijo neprijeten vonj. Vsak dan, ko se vrnete domov, vstavite v čevlje vrečke in pustite, da delujejo čez noč. Pomagate si lahko tudi z vrečkami riža ali pa v čevlje nasujte žličko sode bikarbone.  

Nad neudobje

Če imate nove usnjene čevlje, ki vas žulijo, jih podrgnite z notranjo stranjo bananinega olupka ter vanje napnite napenjalce za čevlje. Čevlji se bodo zmehčali, pa tudi nekoliko raztegnili in hitreje prilagodili vašemu stopalu. Če imate težave z otiščanci na petah in prstih, te predele premažite s koruznim škrobom ali nanje nanesite nekaj otroškega pudra. Tako boste preprečili tudi neprijetno »škripanje« čevljev.