Naravno

S krompirjem nad sive lase

K.M.
30. 9. 2017, 17.00
Deli članek:

To preprosto živilo, ki ga vsi dobro poznamo, lahko povrne barvo vašim lasem in odpravi sivino.

Dreamstime
Spodaj opisano kuro ponavljajte vsak teden.

Čudodelni krompir rešuje marsikatero lepotno zagato. V primeru poživitve barve las bodo pravzaprav najbolj pomagali krompirjevi olupki. Če jih namreč skuhate v vodi, lahko s tem povsem naravnim pripravkom ustavite sivenje las in si povrnete svojo naravno barvo.

Nevarne barve

Super trik!

Če se želite znebiti temnih kolobarjev pod očmi, krompir narežite na polcentimetrske kolute in jih položite na oči. Pustite jih 15 minut, nato obraz sperite s toplo vodo. Ponavljajte vsak dan.

Sivi lasje so znak staranja. Nihče jih ne mara preveč, a vsi se moramo počasi sprijazniti z njimi. Večina žensk, pa tudi mnogo moških, začne takrat posegati po barvah za lase. Vendar te barve velikokrat vsebujejo škodljive kemikalije, ki lahko poškodujejo lasišče, lasne korenine, povzročijo lahko tudi prekomerno izpadanje las.

Kaj storiti?

Uporabite krompirjeve olupke. Dve skodelici olupkov skuhajte v litru vode. Kuhajte, da zavre, nato pustite na zmerni temperaturi še 15 minut, odstavite in počakajte pol ure. Precedite, potem lase umijte s takšno tekočino. Postopek nekajkrat ponovite, nato lase operite kot vedno. Ponavljajte vsak teden.