Zanimivosti

Tamburaši in vojvodinska hrana v središču Ljubljane

xy
29. 5. 2017, 16.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Srbija številnim Slovencem še vedno predstavlja eno izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij!

Konec preteklega tedna, natančneje v petek, 26. maja, je v središču glavnega mesta Slovenije potekala uradna predstavitev turizma Srbije, s številnimi dogodki, tudi nastopom tamburaške zasedbe, pa so priljubljeno destinacijo želeli še bolj približati Slovencem. To pa jim je več kot odlično uspelo! 

Na Stritarjevi ulici v središču Ljubljane se je tako Srbija na dogodku 'Dnevi Srbije' predstavila s svojimi kulturnimi, naravnimi in kulinaričnimi presežki, pozabili pa niso niti na številne festivale, recimo Guča in EXIT, ki se bodo v letošnjem poletju odvijali v tej lepi državi. Poleg turistične organizacije Srbije so se na dogodku predstavile še organizacije Vojvodine, Beograda, Novega Sada, Dragačeva in Ivanjice. 

Večer pokrajine Vojvodine v Kristalni palači.

V večernih urah pa je bila vsa pozornost usmerjena v Vojvodino, ki se je na terasi restavracije DiVino, Kristalna palača, predstavila s svojo kulinariko, restavracija Salaš 137, ter ponudbo okusnih vin in seveda rakije. Večerni dogodek pa se je zaključil v tamburaških ritmih vojvodinskih trubačev.