NLP

Nasa priznala, da je njeno plovilo trčilo v neznani leteči predmet

R.T.
29. 5. 2017, 12.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Nasa je priznala, da je njen izvidniški lunarni satelit trčil z neznanim letečim predmetom. A ne gre za nezemljane, trdijo.

NASA
Ilustracija izvidniškega satelita v lunarni orbiti.

Ameriška vesoljska agencija Nasa je sporočila, da je v eno izmed njenih vesoljskih plovil trčil neznani leteči predmet, ki je potoval s hitrostjo izstreljenega naboja.

Izvidniški satelit za opazovanje lune je oktobra 2014 na zemljo poslal nenavadne fotografije lunine površine. Fotografije so bile iznakažene, kar naj bi bila posledica trka satelita s še enim objektom. Satelit je sicer preživel, a nasa do danes ni sporočila, kaj natanko se je zgodilo.

Konspirologi skušajo dokazati, da je imelo plovilo bližnje srečanje z nezemljani. Nekateri gredo celo tako daleč, da trdijo, da je na posnetkih satelita videti nezemljanske utrdbe na luni.

NASA
Tako izgledajo zaradi trka popačene fotografije lunine površine.

A Nasa je danes zatrdila, da je po vsej verjetnosti šlo za »majhen naravni meteorit,« ki je zadel njihovo plovilo in povzročil nepravilnosti na fotografijah.

»Ker trk ni povzročil tehničnih problemov za zdravje in varnost instrumenta, je ekipa šele sedaj oznanila ta dogodek, kot fascinanten primer kako so lahko inženirski podatki uporabljeni na načine, ki jih nismo poznali. Z njimi lahko razumemo, kaj se dogaja z vesoljskim plovilom, ki je od Zemlje oddaljen več kot 236.000 milj,« je sporočil John Keller, eden izmed Nasinih znanstvenikov.