Zanimivosti

Ne zamudite! Rezervirajte si 9. in 10. junij!

Oglasno sporočilo
29. 5. 2017, 11.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ste brezposelna oseba in ne veste, kako do zaposlitve? Morda vam da idejo 6pack Čukur ali pa osvojite javno nastopanje na tečaju retorike. Vas zanima?

Forma Viva je zaživela.

Ljudska univerza Murska Sobota bo v soboto 10. junija 2017, na Trgu kulture predstavila programe namenjene brezposelnim osebam. Poleg predstavitve projekta Usposabljanje na delovnem mestu bodo tudi ustvarjali mozaike iz različnih materialov z glasbenikom Boštjanom Čukurjem – Six Packom. Otroci pa bodo lahko razvijali spretnosti na poligonu, se kratkočasili s pobarvankami in plesali.

Pomurska statistična regija je ena izmed dvanajstih, ki se bodo predstavile na dnevih odprtih vrat EU projektov z naslovom EU projekt, moj projekt, 9. in 10. junija 2017. Vabljeni vsi na dneve odprtih vrat, oglejte si raznolike zmagovalce in mogoče se tudi vam utrne nova podjetniška ideja. V 42 dneh je bilo oddanih več kot 63.000 glasov za zelo raznolike projekte, ki so bili v posameznih regijah podprti s sredstvi Evropskega socialnega sklada, Evropskega sklada za regionalni razvoj ali Kohezijskega sklada in zmagovalne lahko na dnevih odprtih vrat sedaj tudi pobližje spoznamo.

Kampanja EU projekt, moj projekt je del vseevropske kampanje Evropa v moji regiji, ki se odvija pod okriljem Evropske komisije in poteka po večini držav članic. Preko nje lahko spoznavate sofinancirane projekte po celi Evropski uniji, sodelujete pa lahko tudi v štirih različnih pobudah – otvoritvah projektov, fotografskem natečaju, lovu na projekte in blogerskem tekmovanju. Podrobnosti najdete TUKAJ

Živahno dogajanje po celi Sloveniji!

Ne samo v Murski Soboti, tudi v Mariboru bo zanimivo. Pridružite se živahnemu dogajanju z No Name Blues Band, delavnicami, vodenimi ogledi Maribora, razstavo in nagradnimi igrami ter pobližje spoznajte Regionalno stičišče nevladnih organizacij Podravja in Podravsko statistično regijo.

Koroška statistična regija predstavlja Mesto Forma Vive. V zadnjega pol stoletja je namreč na Koroškem nastalo 33 izvirnih kiparskih kompozicij. Od tega jih 31 še stoji, večina v urbanih delih Raven na Koroškem, nekaj pa tudi po drugih krajih Mežiške doline. Zadnja leta se jih je precej obnovilo, uredila se je njihova okolica. Ste za sprehod med skulpturami Forme Vive? Ob njih vas pričakujejo glasbeniki in umetniki, menda bo celo piknik.

45.000 prebivalcev Šaleške doline pije čistejšo vodo! Oglejte si nove čistilne naprave, sodelujte na delavnicah in koristnih demonstracijah o pomenu čiste vode v našem življenju. Pridružite se jim na predstavitvi projekta Oskrba s pitno vodo v Šaleški dolini v okviru dneva odprtih vrat 9. junija v Velenju, Šoštanju in Šmartnem ob Paki.

Vas zanima, kako je, če vas sprejme graščak, izzove vitez in najdete zaklad? Pridite na prestavitev projekta Sanacija okolice gradu Sevnica v okviru dneva odprtih vrat EU projekt, moj projekt in si med drugim poglejte obnovljen grajski park, sprehajalne poti in obnovljeno vrtnarjevo vilo.

Tisti bolj adrenalinskega značaja se lahko zapeljete po reki s kajakom ali supom in preverite, ali je Krka čistejša reka zaradi nove čistilne naprave. Jugovzhodna Slovenija predstavlja Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v porečju reke Krke, kjer so v okviru projekta zgradili novo čistilno napravo in izboljšali kanalizacijski sistem, s čimer so poskrbeli, da je danes reka Krka veliko bolj čista kot nekoč.

Bi improviziral s Tonetom Partljičem, se preizkusil v Kamišibaju ali uživaj v glasbeno literarnem stand upu s Pižamo in Trkajem? Pridite na predstavitev projekta Vključujemo in aktiviramo! v okviru dneva odprtih vrat 10. junija v Ljubljani.

Pestro je tudi življenje v socialno zdravstvenem zavodu Dom Taber na Gorenjskem, kjer vas bodo sprejeli z godbo in folkloro. Pridružite se jim na predstavitvi projekta Sofinanciranje izgradnje socialno varstvenega zavoda Taber, ki ponuja celovito in visoko kakovostno socialno oskrbo ter zdravstveno nego za 150 oskrbovancev, 10. junija v Cekljah na Gorenjskem.

Primorsko - Notranjska statistična regija predstavlja PESCA – projekt o vzgoji za zdravo prehrano. Zato pridite v Postojno 10. junija lačni in okusite domače jedi izpod rok Riharda Baše in učencev šestih osnovnih šol. Lahko pa tudi zaplešete ob harmonikaših in nastopu folklorne skupine.

Vas mika sprehod z razgledom na morje in gore? Vmes lahko poniknete še v jamo, si ogledate predstavo Mance Uršič z vrvmi na fasadi in uživate v plesnem ter glasbenem vzdušju. Vabljeni na predstavitev projekta Urejen dostop in razgledna točka na Cerju 10. junija na Goriškem.

Obalno – kraška statistična regija predstavlja kako s klikom do dostopnejših zdravstvenih storitev. Zanimiva predavanja in izobraževanja vas čakajo na predstavitvi projekta ADRIHEALTHMOB v okviru dneva odprtih vrat EU projekt, moj projekt 10. junija v Kopru.

Ste že videli, kako nastane stekleni svečnik ali skleda za sadno kupo? Pridite na predstavitev projekta Kompetenčni center za razvoj kadrov steklar, kjer se je v Steklarni Hrastnik v usposabljanje na delovnem mestu vključilo 456 ljudi. S pomočjo projekta se je uspešnost proizvodnje v programu namizno steklo ter v Specialu povečala za pet odstotkov.

Vabljeni na dneve odprtih vrat 9. in 10. junija 2017 – več na www.eu-skladi.si.