Astropes

FOTO: Kateri pes najbolj ustreza vašemu nebesnemu znamenju?

R.T.
29. 5. 2017, 17.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ljudje se pri izbiri pasme svojega novega hišnega ljubljenčka opiramo na različne dejavnike. Pogosto je ključno vprašanje, katera pasma se bo najbolje zlila z našim temperamentom in našo osebnostjo.

Profimedia
Izberite najboljšega prijatelja.

Preverite, katera pasma vam najbolje ustreza glede na vaše nebesno znamenje.

OVEN - Jack Russell terier

Profimedia
Jack Russell terier

Za ovne je značilna telesna in duševna aktivnost, po naravi pa so neodvisni in dinamični. Za vas je idealna izbira Jack Russell terier. Gre za živahno, samostojno, pametno in agilno pasmo, ki vas bo z veseljem spremljala na športnik prireditvah.

BIK - Bernardinec

Profimedia
Bernardinec

Ljudje, rojeni v tem znamenju, so delovni in zanesljivi, vendar se lahko občasno nagibajo k ležernosti, kadar jim zadana naloga ne predstavlja zadostne motivacije. Bernardinec je prijazen pes s uravnovešenim temperamentom, ki rad poležava, vendar ima hkrati zelo rad naravo.

DVOJČKA - Zlati prinašalec

Profimedia
Zlati prinašalec

Zanje je značilno, da nenehno iščejo naslednjo zanimivost, ki bo potešila njihovo radovednost in stimulirala njihovo vedoželjno glavo. Prijazen in inteligenten zlati prinašalec bo zagotovil, da za vas ne bo dolgočasnega trenutka.

RAK - Čivava

Profimedia
Čivava

Raki so čustvena bitja, ki so steber v razmerju, zato potrebujejo čutnega in zvestega psa. Čivava je sicer zahteven pes, ki lahko hitro spremeni razpoloženje. Kljub svoji majhnosti je pogosto "nakurjen", vendar zelo zvest svojemu lastniku. Prava izbira!

LEV - Rottweiler

Profimedia
Rottweiler

Čvrst lev potrebuje podobno krepkega psa. Mišičast Rottweiler je lahko bodisi nežen velikan bodisi strašna zver, vse je odvisno od osebnosti lastnika. Rottweiler je tako kot oseba, rojena v levu, naravni vodja, ki mora biti nenehno aktiven.

DEVICA - Bloodhound

Profimedia
Bloodhound

Gre za radovedne in sproščene ljudi, ki razmišljajo zelo logično, zato jim najbolj ustreza inteligenten in neodvisen pes. Bloodhound ali krvosledec je lovski pes, ki je vedno na sledi za zgodbo. Brez dvoma se bosta ujela.

TEHTNICA - Mali angleški hrt 

Profimedia
Mali angleški hrt

Tehtnice se ponašajo z instiktivno sposobnostjo branja misli sogovornika, so dobri poslušalci in dobro govorci. Mali angleški hrt je prijazna in zelo elegantna pasma, ki se bo s tehtnico dobro ujela.

ŠKORPIJON - Pirenejski planinski pes

Profimedia
Pirenejski planinski pes

Odprtim in sposobnim škorpijonom bo ustrezal močan a miren pes. Pirenejski planinski pes s čudovito dlako je odlična izbira. Mirna, spoštljiva in potrpežljiva pasma, ki pa lahko poskuša prevzeti prevlado, če je pod nadzorom bojazljivega lastnika.

STRELEC - Borderski ovčar 

Profimedia
Borderski ovčar

Tipičen strelec je svobodomiselnega duha, miren ter rad potuje in raziskuje nove kraje. Strelcu bo ustrezal zelo učljiv in inteligenten pes, ki pa potrebuje precej spodbude svojega lastnika. Borderski ovčar bo najboljša izbira.

KOZOROG - Bokser

Profimedia
Bokser

Kozorogi radi varno plujejo skozi življenje. Cenijo stabilnost, umirjenost in zrelost. Bokser bo zanje odlična izbira. So odločni delovni psi, s katerimi je treba ravnati na pozitiven, vendar spodbuden način. Zaradi občasne trme bodo s tem nebesnim znamenjem odličen par.

VODNAR - Malamut

Profimedia
Malamut

Vodnarji, ki jim vlada Saturn, lahko tistim, ki jih ne poznajo, delujejo hladni in brez čustev. V družbi neznancev so lahko občutljivi tudi malamuti, vendar jih, ko se z njimi enkrat spoprijateljijo, zasujejo z brezpogojno ljubeznijo.

RIBI - Mops

Profimedia
Mops

Ljudje, rojeni v tem znamenju, so zelo občutljivi in iščejo pozornost ljubljene osebe. Kot idealističnim sanjačem jim najbolj ustreza igrivi in očarljiv Mops, ki ob sebi nenehno potrebuje spremljevalca.