Nega kože

Pijte zeleni čaj in zmanjšajte celulit

ud
21. 5. 2017, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V samo nekaj korakih naredite naravno in učinkovito anticelulitno masko, losjon ali piling iz olivnega olja, sivke ali jabolk ter kumar in se z njo mažite do dopusta.

Profimedia
Na obdobje kopalk se začnite pripravljati že zdaj!

Za naravno anticelulitno olje potrebujete 70 mililitrov mandljevega olja, 30 mililitrov olja pšeničnih kalčkov, 15 kapljic eteričnega olja grenivke, pet kapljic eteričnega olja ciprese in 10 kapljic eteričnega olja vrtnice. Vse sestavine zmešajte in se s pripravkom namažite enkrat na dan. Najbolje eno uro pred prhanjem in pustite nekaj časa učinkovati. Kožo malenkost navlažite in dobro zmasirajte z oljem. Olje hranite v zaprti posodi.

Naravni puding proti celulitu 

Potrebujete 50 gramov soli, 50 mililitrov olivnega olja, skupno 30 kapljic olja geranije, mandarine, ingverja in sivke. Piling nanesite na mokro kožo od stopal navzgor ter rahlo in nežno vtrite v kožo, nato pa odidite pod prho.

Profimedia
S pripravki do poletja zmanjšajte videz pomarančne kože.

Naravni losjon 

Zmešajte pol jabolka, dva korenja, dve kumari, četrt glave zelja in sok ene limone. Enkrat na dan si losjon vtrite z nežno masažo v kožo na kritičnih predelih. Pustite učinkovati pol ure, nato skočite pod prho.

Losos 

Je izredno bogat z antioksidanti, ki razgrajujejo maščobne celice. Omega 3-maščobne kisline zmanjšujejo apetit ter obnovijo in okrepijo vezno tkivo.

Profimedia
Lahko poskusite tudi z glino, saj nase veže odpadne snovi iz telesa.

Naravna maska 

Potrebujete skodelico mlete kave, pol skodelice kokosovega olja, od 10 do 15 kapljic pomarančnega olja, rožmarina in ciprese. Vse sestavine zmešajte v skledi. Dvakrat tedensko vmasirajte v kožo na kritičnih predelih in sperite.

Anticelulitna krema 

Pol skodelice mlete kave, dve žlici rjavega sladkorja in tri žlice oljčnega olja mešajte, dokler ne nastane enakomerna zmes. Po prhanju vmasirajte v kožo na kritičnih predelih in sperite z mlačno vodo. Stegna najprej dobro podrgnite z brisačo in šele nato namažite.

Sončična semena 

So vir vitamina E, kalija, cinka in vitamina B6, ki pomaga pri prebavi beljakovin. Krepijo in popravijo vezno tkivo ter so naravni diuretik.

Profimedia
Tudi cimet zmanjšuje nastajanje oblog. Zmešajte ga z mlekom in nanesite na celulitne predele.

Zeleni čaj

Vsebuje snov, imenovano katehin, ki pomaga pri izgubi telesne teže. Dnevno si privoščite skodelico nesladkanega čaja, saj boste z izgubo kilogramov izgubili tudi celulit.

Čičerika

Ima nizek glikemični indeks. Prav tako čičeriko telo bolj učinkovito uporablja kot vir energije, kar manjša število maščobnih celic in preprečuje nadležen celulit.