DRUGAČEN NAMEN

Gobica za čiščenje bo hladila hrano na poti

Zoran Franc
30. 4. 2017, 18.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Gobica bo lončnicam priskrbela več vlage, parket bo obvarovala pred grdimi praskami, pomagala pri lepljenju … Uporabna ni le za pranje posode in brisanje kuhinjskih površin.

Profimedia
Gobico zmočite, vstavite v vrečko za živila, dobro zaprite in zamrznite. Služila vam bo za hlajenje hrane in pijače v hladilni torbi.

Gobice, ki jih uporabljate za pranje posode, pa tudi vse preostale, ki jih uporabljate v gospodinjstvu, so nadvse koristne; tudi tiste, ki so že odslužile svojemu prvotnemu namenu zaradi dotrajanosti, vas lahko v številnih situacijah rešijo zagate.

ČIŠČENJE VAZ IN TEŽKO DOSTOPNIH MEST

Gobico najprej prerežite na polovico, nato z olfanožem zarežite med grobim in mehkim delom po dolžini in v odprtino vstavite magnet. Gobico z magnetnim delom vstavite v vazo, z zunanje strani pa približajte magnet in preprosto počistite nečistoče s stekla, ki so se nabrale z notranje strani.

KLOBUČEK ZA ŠIVANKE

Je vaša gobica odslužila svojemu namenu pri pranju posode? Uporabite jo v šivalnem priboru. Potrebujete karton, odpadno blago in sukanec. Prek gobice poveznite blago, ga napnite in zašijte tako, da dobite kroglasto obliko. Iz kartona izrežite krog premera sedem centimetrov in ga oblecite v blago. Gobico prišijte na sredino kroga, okoli pa zavežite lep okrasni trak. Tako izdelani klobuček bo odlično domovanje vaših šivank.

NEVTRALIZIRAJTE VONJ IZ HLADILNIKA

Imate tudi vi težave z neprijetnimi vonjavami, ki se pojavijo vsakič, ko odprete vrata hladilnika? Odpadno gobico najprej dobro operite, da ne bo imela vonjav, nato pa še po mokri potresite žličko ali dve sode bikarbone ter jo postavite v hladilnik. Gobica bo tako vsrkala neprijetne vonjave. Po potrebi postopek večkrat ponovite.

ZADRŽUJE VLAGO

Se za več dni odpravljate na dopust, a nimate nikogar, ki bi poskrbel za vaše lončnice? Brez skrbi. Pod cvetlične lončke, ki prepuščajo vlago, postavite gobico; ta bo zadržala vlago, vaše lončnice pa bodo brez težav preživele teden dni brez zalivanja. Poskrbite še, da ne bodo neposredno izpostavljene soncu.