Klasika

Prerojena legenda se je vrnila

M.K.
26. 2. 2017, 20.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na sejmu mobilne tehnologije v Barceloni so predstavili prenovljeno različico nekdaj izjemno priljubljenega telefona Nokia 3310.

Reuters
Glavni adut Nokie 3310 je izredno vzdržljiva baterija.

V podjetju HMD Global, ki je kupilo pravice za ime Nokia na pametnih telefonih so držali obljubo in v Barceloni danes predstavili moderno prerojeno klasiko. 

Tanka, lahka in neverjetno trajna Nokia 3310 predstavlja moderen preobrat enega izmed najbolj prodajanih telefonov vseh časov. Ponaša se z možnostjo 22 ur trajanja pogovora, do meseca dni v stanju pripravljenosti in svežim barvitim modernim dizajnom. Zdaj je telefon dobil tudi nov barvni zaslon in kamero. Glavni adut pa je izredno vzdržljiva baterija, ki omogoča do 22 ur pogovorov in 30 dni v stanju pripravljenosti.

Uporabnikom bo Nokia 3310 na voljo v štirih različnih barvah, in sicer toplo rdeči in rumeni, obe s sijajem, temno modri in sivi, obe matirani. Na voljo bo po povprečni maloprodajni ceni 49 evrov.

Nostalgiki bodo navdušeni, ker bo v novem telefonu tudi svetovno priznana igra Kača. Nova različica bo na voljo v Messengerju, ki je del Facebookove Instant Gaming platforme. Nova brezplačna igra Kača je oblikovana tako, da omogoča igranje v skupinah s prijatelji, zaradi česar bo še bolj igriva in privlačna, kot je bila prva različica.

"Naša nova ponudba pametnih telefonov Android Nokia, je skupaj z vrnitvijo ikonične Nokie 3310 prava izjava naših ambicij ter zavezanosti k temu, da bomo ostali zvesti pravi Nokiini izkušnji," je ob predstavitvi povedal Pekka Rantala, direktor marketinga HMD Global.

Reuters
Aparat so namreč prvič predstavili leta 2000, prodali pa so ga v več kot 126 milijonov primerkih.