Nekonvencionalno

VIDEO: Baba Hava ljudi zdravi kar z lizanjem oči

S.R.
23. 1. 2017, 18.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V vasi Crnjevo v bližini bosanskega mesta Zavidovići živi starka z edinstveno metodo zdravljenja. Bolnikov ji ne manjka.

Zajem zaslonske slike/Youtube
Baba Hava kaže tujek, ki ga je odstranila iz očesa.

Hava Čelebić oz. »baba Hava« bolnikom, ki prestopijo njen prag, z lizanjem oči pomaga že desetletja. Pravi, da se je te neobičajne metode priučila že pred leti. »Naučila me je ženska, ki se prav tako imenuje Hava. Na žalost me nihče noče naslediti, mojim otrokom se lizanje oči gabi,« pravi baba Hava.

Osemdesetletna starka z jezikom iz oči odstranjuje koščke grafita in premoga, železne opilke, žagovino, steklo ter še kaj drugega. Postopek mine hitro in stane pičlih 10 evrov, brezposelnim in revnim pa tretma nudi celo brezplačno.

Baba Hava si usta najprej temeljito spere z alkoholom, nato pa z lizanjem očesa tipa za tujkom. S to metodo je domnevno zdravila že več kot 5.000 ljudi, k njej pa prihajajo z vseh strani neba. Tako je zdravila že vse od Američanov do Rusov.

»Obstaja veliko ljudi, ki jim sodobna medicina ni uspela pomagati. Iz bolnišnice so z otečenim očesom prišli k meni, jaz pa sem jim tujek odstranila,« pravi Hava.