Nesebično dejanje

Brezplačna pica med prometnim zamaškom

B.K.
19. 1. 2017, 14.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Lastnik picerije v severni Italiji se je prikupil ljudem z lepo gesto – voznikom, ki so obtičali v prometu, je delil brezplačne pice.

Shutterstock
Pica s figami

Vozniki v Genovi so se v ponedeljek ujeli v velik prometni zamašek. Zaradi velikega požara, ki je divjal po okoliških hribih so bile zaprte avtoceste in nekatere lokalne ceste v okolici. Nekateri vozniki so v svojih jeklenih konjičkih ostali ujeti več ur.

Simone di Maria, lastnik lokalne picerije, je poskrbel za voznike, ki so v Genovi ostali ujeti v avtomobilih. Ko je videl novico o masivnem zastoju v prometu, je nemudoma pohitel v gnečo s picami in vodo. »Ne moreš pustiti ljudi stradati v času večerje,« je napisal na facebook strani svoje picerije. »Margerita je le majhna gesta, ki lahko slab dan spravi nazaj v tirnice.«

Človekoljubna gesta pa se je izkazala tudi za dober marketinški prijem. Picerija je na družabnem omrežju dobila 1500 novih všečkov, ljudje pa so bili navdušeni nad nesebičnim dejanjem. Neka ženska je celo pozvala župana mesta, da se javno zahvali picopeku.

A di Maria je ostal skromen. Resnična zahvala gre gasilcem ter reševalcem, ki so poskrbeli, da se divji požar ni razširil v mesto, je zapisal.