Call of duty

Bo letošnja izdaja kultne igre postavljena v Vietnam?

B.K.
18. 1. 2017, 14.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zadnji naslov iz kultne serije je bil postavljen v prihodnost. Vse kaže, da se bo prihajajoča edicija vrnila v čas vietnamske vojne.

Reuters
Ljubitelji kultne serije Call of Duty čakajo na predstavitev izdaje Advanced Warfare.

V javnost je pricurljal video, ki bi naj prikazoval začetne dele prihajajoče, štirinajste edicije kultne igračarske serije Call of Duty (CoD). Kot je razvidno iz videa, ki bi naj bil posnet v VIP prostoru neimenovanega festivala računalniških iger, je igra postavljena v čas vietnamske vojne, na kar kažejo uvodna simbolika, izbira orožja in predvsem ime. Domnevna prihajajoča izdaja CoD se v posnetku imenuje namreč People's army (Ljudska vojska), kar je bilo tudi uradno ime severnovietnamske vojske v tistem času.

Video sumljivega izvora je bil najprej objavljen na nekem twitter profilu, ki pa je bil kasneje izbrisan. Uradnih komentarjev na pobegli video, s strani razvijalca Sledghammer Games, ni. Na spletu pa se ljubitelji prepirajo o tem ali gre za avtentičen posnetek nove CoD, ali zgolj za dober ponaredek.

Domneve o avtentičnosti se sicer sklicujejo na že stare informacije, da naj bi razvijalec v čas vietnamske vojne skušal postaviti že prejšnjo izdajo igre, a ker so to kasneje postavili v prihodnost, bi naj sedaj idejo oživili za letošnjo edicijo.

Vojna v Vietnamu zaenkrat še ni bila globlje raziskana v seriji CoD. Igralci so se z virtualno indokinsko džunglo lahko spoznali v izdaji Black Ops II iz leta 2012, ko se je krajši del igre odvijal tudi v Vietnamu.

Izdaja letošnje CoD je sicer napovedana za pozno jesen.