Preurejanje

Poceni ideje, kako spremeniti dom

zf
22. 1. 2017, 09.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Si tudi vi želite spremembe v svojem domu, a za to nimate pravih idej, obenem pa vam vaša denarnica ne dopušča prevelikih izdatkov? Preverite, kako lahko sami enostavno in poceni preuredite dom.

Profimedia
Doma narejene stvari lahko uporabite tudi kot čudovito darilo, s katerim boste presenetili.

Prazne kozarce od vložene zelenjave in sadja poljubno pobarvajte ter jih spremenite v priročne posodice za shranjevanje riža in testenin.

Številne stvari, ki jih danes mastno zaračunavajo, lahko naredimo sami. Prav tako bodo imeli ti izdelki za nas posebno mesto v prostoru in nepredstavljivo vrednost. Zakaj se ne bi sami lotili izdelave nove luči za dnevno sobo? Si želite drugačno sedežno garnituro? Bi radi razdelili prostor? Če ste na vsaj eno od zastavljenih vprašanj odgovorili pritrdilno, je branje skoraj obvezno.

Enostavna in lepa svetila

Prazne konzerve lahko uporabite kot lične lončke za shranjevanje pisal. Oblecite jih v krpe iz džinsa in se poigrajte z žepi, ki jih lahko uporabite za spravljanje pisarniškega materiala. 

Že nekaj časa so med svetili modna tista s papirnatim obodom. Si tudi vi želite takšno? Vse, kar potrebujete, so povoščen ovojni papir, aluminijeva folija, lepilo (mekol) ali spenjač in vsaj dva oboda. Najprej si zamislite obliko in si jo skicirajte. Del, ki se bo nahajal pri električni napeljavi, oblepite z aluminijevo folijo zaradi varnosti. Nato napnite papir čez obode. Uporabite lahko tudi rafijo, ki jo predhodno polepite na večji balon, da dobite obliko kroga, in prelepite s papirjem. Za material takšnega lestenca boste odšteli okoli 10 evrov.

Praznični lampijončki

Prostor se lahko odločite pregraditi z visoko rastočimi rastlinami. Poleg tega, da boste ločili prostor, boste poskrbeli za boljši zrak v stanovanju. 

Ste se tudi vi navdušili nad majhnimi svetlečimi pletenimi kroglicami na verigi? V trgovini boste za tak okras vašega doma odšteli vsaj 20 evrov, sami pa si ga lahko naredite za precej manj denarja. Potrebujete verigo z lučkami, različne barvne sukance, majhne vodne balone, lepilo (mekol) in kitajsko palčko. Napihnite balončke do želene velikosti in jih premažite z lepilom. Nato jih poljubno gosto prepredite s pisanimi sukanci in pustite, da se posušijo. Odstranite balone in s kitajsko palčko naredite primerno velike luknjice, v katere boste vstavili lučke.

Pregradna stena

Namesto gradbenega podviga si omislite enostavnejšo vizualno razporeditev. Poiščite rabljene palete, jih naložite poljubno visoko, prebarvajte in okrasite. Takšna stena bo imela tudi uporaben del, saj lahko vmesne prostore izkoristite kot predalčke.