Gaia Asta

Astro napoved za leto 2017: Čudni časi za Slovenijo

sn
29. 12. 2016, 20.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Le kaj je lepšega pred vstopom v novo leto kot prebrati kot napoved priznane astrologinje, da se nam obetajo ljubezen, humanost in večja kakovost medsebojnih odnosov.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Gaia primerja gibanja planetov z družbenim dogajanjem in z analizo predvidi, kako se bodo določeni dogodki razvijali glede na gibanje planetov, za katere se matematično ve, kje bodo v vsakem trenutku prihodnosti. 

Takole pravi Gaia Asta: »Kdor bo pripravljen opustiti predsodke in stare vzorce obnašanja, se bo lahko povzpel na višji nivo. Leto bo tudi začelo prinašati pomen pristnega druženja, poudarek bo na vrednotah, kot so prijateljstvo, ljubezen in povezanost. Novosti se bodo pokazale tudi na področju mode, ta bo veliko bolj sproščena, poudarjala bo erotiko, prevladovale bodo žive barve. Kot odsev slabe in temačne politike bodo spet zaživela šestdeseta, poudarjala bodo medčloveško pomoč.«

Po znamenjih

Svet24
Gaia Asta: »Moje delo je razgibano – tako kot planeti.

Predvsem ognjenim znamenjem,ovnu, levu in strelcu, bo Venera v prvi polovici leta na področju ljubezni odpirala nova obzorja; ker bo od 4. marca do 15. aprila retrogradna, boste lahko popravili in obnovili svoje odnose ali se podali v nove dežele.

Astrologiji se je Gaia Asta posvetila že pred tridesetimi leti, ker je zanjo to najbolj živo in dinamično področje. 

Zemeljskim znamenjem,biku, devici in kozorogu, bo leto prineslo nove priložnosti na področju dela in kariere, številni boste lahko krenili po samostojni poti. Za vas bosta boljši jesen in zima, ko Jupiter vstopi v Škorpijona in Saturn v Kozoroga.

Zračna znamenja,dvojčka, tehtnica in vodnar,boste do oktobra še vedno pod vplivom dobrohotnega Jupitra,vse poti vam bodo odprte, saj vam bo Jupiter pomagal v vseh stvareh, kamor boste usmerjali energijo.

Vodna znamenja,rak, škorpijon in ribi, boste imela veliko dela, toda prav tako dovoljpriložnosti za uspehena področju študija ali kariere. Najbolj srečen in razgiban čas se začne oktobra in sega v celotno leto 2018.

Dreamstime
V novem letu bodo poudarjene vrednote prijateljstvo, ljubezen in povezanost.

Slovenija

Progresirana Luna v karti Slovenije gre februarja v Strelca, zato bo leto 2017 izjemno naklonjeno turizmu, kjer bo za vse dovolj priložnosti. Zelena država zdravega turizma ... Povečale se bodo tudi tuje investicije, več bo zaposlovanja. Standard se še ne bo bistveno spreminjal, obeta pa se nekoliko višja rast. Resno bi morali posodobiti administrativni sistem, poenostaviti vrsto postopkov in predvsem dohitevati razviti svet (sploh na področju obnovljive in zelene energije).

V karti pomladanskega ingresa za Slovenijo so vidni uspeh in precejšnje možnosti pozitivnih sprememb.Slovenija bi morala v letu 2017 manj ugajati na mednarodnih prizoriščih, vlada bi morala preusmeriti svojo pozornost domov in postati bolj dobrohotna do svojih državljanov.

Na osebni ravni bo v prihajajočem letu osnovna skrb posvečena zdravju, trend bo veganstvo, bio – zdrav odnos do okolja in sožitje z naravo. 

Po navodilih planetov se mora dvigniti nivo človekovih pravic, se pravi mora človek, državljan postati bolj cenjen in spoštovan. S tem v zvezi mora strokovna javnost izgubiti nekaj vpliva pri oblikovanju zakonov. Sploh na področju predelave konoplje in vseh drugih naravnih zdravil ter življenjskega sloga na splošno. Luna v karti ingresa je v konjunkciji s Saturnom, kar kaže na pretirano omejevanje naroda.

V poletnem ingresu se vidi težavno dogovarjanje s Hrvaško glede mejnega sporazuma. Pozitivno se bo izkazal nekakšen razvojni program na področju kmetijstva in ravnanja z okoljem, ki bo na zavidljivi ravni pospeševal ekološko kmetijstvo in bo Slovenija postopoma pridobivala možnosti za večjo samooskrbo.

Slovenija bo čedaljebolj prepoznavna v svetu, oktobra prihaja tranzitni Saturn čez ascendent karte Slovenije, kar zagotovo prinašaizrazitejšo spremembo na področju osebne svobode in državnih financ.

Dreamstime
Kot odsev slabe in temačne politike bo spet zaživela medčloveška pomoč.

Svet

Na svetovni ravni se bomo začeli soočati z nepopravljivimi težavami, ki jih bo prinašalo segrevanje oceanov in ozračja. Najmočnejše države bodo postajale Kitajska, Indija in Rusija; medtem ko se bodo ZDA v glavnem ukvarjale s svojimi razprtijami in težavami, bo preostali svet razvojno počasi krenil v nove smeri.Gospodarski razvoj bo pravi razcvet doživel na področju novih tehnologij in inovativnih rešitev v zeleni tehnologiji, obnovljivih virov energije, novega transporta, vesoljskih raziskav …

Poslovna napoved za leto 2017

Karta zimskega ingresa opisuje obdobje od 21. decembra 2016 do 21. marca 2017.

Kakor kaže, bo zima finančno precej nestabilno obdobje, Jupiter in Uran sta v opoziciji, Saturn je v trigonu z Uranom in sekstilu z Jupitrom, kar prinaša precej negotovo in nestabilno obdobje na finančnih trgih. Največje spremembe se bodo zgodile na področju vrednosti valut (Jupiter so valute), te bodo imele večja nihanja, svetovna banka bo uporabljala varovalke. Nepremičninski trgi (Saturn) se bodo vendarle začeli vzpostavljati na novih vrednostih, več kot očitno na nižjih. Prav tako se bodo s pomočjo Saturna številne stvari postavile na novo, tako da lahko že v marcu pričakujemo izboljšanje razmer, rast bo večja predvsem na trgih novih tehnologij. V zimskem ingresu je Merkur retrograden, kar pomeni, da bomo nadaljevali razvoj starih idej in nedokončanih projektov.

Pomladni ingres: 21. 3.–21. 6. 2017

V zadnjih letih se Gaia posveča predvsem poslovni astrologiji, saj se prav tako lahko uspešno predvidi, ob katerem času potegniti določene poslovne poteze.

Karta pomladnega ingresa kaže, da bosta Luna in Saturn v konjunkciji v Strelcu. Jupiter je retrograden, prihaja v opozicijo z Merkurjem. Pomlad bo izjemno kaotična, poskušali bomo ponavljati stvari na stari način, vendar ne bodo obrodile uspeha. Novega načina še ne bomo imeli razvitega. Zato jepomlad izjemno pomembna za ustvarjanje novih poslovnih povezav in partnerstev ter za vlaganja v razvoj.Sodobne tehnologije bodo doživljale renesanso, največ poudarka bo na zeleni energiji, sploh na področju Slovenije; Luna je v konjunkciji z Venero, v Biku. V pomladanskem času bomo morali začeti z novimi metodami poslovanja in ustvarjanjem zdravih poslovnih odnosov, Luna v 11. hiši je v trigonu s Plutonom. Najboljše bodo varne naložbe v realni sektor.

Poletni ingres: 21. 6.–22. 9. 2017

Junija se Jupiter obrne v direktno gibanje, v karti poletnega ingresa bodo energije precej razpršene, kar pomeni, da seodpira veliko novih priložnosti na celoviti paleti poslovnih dejavnosti. Investicije bodo živahnejše, kakor v času pomladi, vse se bo dogajalo zelo hitro. Slovenija ima velike priložnosti na področju turizma – športnega, zdraviliškega in ekološkega. Evropa bo napredovala v razvoju sodobne tehnologije. Globalno se bodo finančni trgu umirili.

Dreamstime
Segrevanje oceanov bo prineslo nepopravljive posledice.

Jesenski ingres: 22. 9.–21. 12. 2017

Še vedno so najboljše naložbe v realni sektor in trajnostno gospodarstvo. Napredovala bosta tehnologija in zdravstvo, v Sloveniji sta Luna in Jupiter v 6. hiši, hiši zdravja. Jesen bo bolj konservativno obdobje, kar se bo odražalo tudi v svetovni ekonomiji.