Pasja zvestoba

VIDEO: Moč ljubezni: ko je pripeljal vlak, je ležal ob njej na tirih

T.L.
28. 12. 2016, 08.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Psička je dva dni ležala na železniških tirih, njen prijatelj pa je ob prihodu vlaka legel poleg nje in jo varoval.

Facebook/Denis Malafeyev
Denis je povedal, da se mu je ob približevanju vlaka ustavilo srce.

Neverjetno zvestobo, ki je ne premore vsak človek, sta pokazala dva psa iz Ukrajine. Poškodovana, na mrazu in ujeta je bila na železniških tirih psička Lucy. Ni se mogla premakniti in je dva dni ležala na železniških tirih, ves čas pa jo je varoval njen prijatelj Panda. Kadar se je pripeljal vlak, se je Panda ulegel poleg Lucy na tire, sklonil glavo. Grel jo je in tudi pazil nanjo.

"Ko smo prišli, smo videli, da je psička poškodovana in da se ne more premikati. Pes pa jo je varoval. Ko sem videl, da se približuje vlak, mi je postalo slabo," je za Daily Mail povedal Denis Malfeyev, ki ga je na pomoč poklical prijatelj, ko se psa že dva dni nista premaknila s tračnic.

"Na vem, kako bi to imenoval: nagon, ljubezen, prijateljstvo, zvestoba? V eno stvar pa sem prepričan: vsi ljudje ne bi tako ravnali," je ob tem povedal Malafeyev. 

Tudi ko sta bila rešena, sta se v prtljažniku vozila psička stiskala drug k drugemu. Lucy in Panda sta zdaj na varnem, oba je pregledal veterinar in sta bila vrnjena lastnikom. Ni znano, ali je psičko morda zadel vlak.